Carlos Da Cruz ja Heikki Nevala: Tutut oudot eläimet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja lupaa 100+3 asiaa, joita et eläinkunnasta tiennyt. Knoppitiedon uutuusarvo on toki lukijan eläintietämyksestä kiinni, mutta varsin herkullinen omituisten faktojen kattaus Tutut oudot eläimet -kirjassa on tarjolla. Tiesitkö esimerkiksi sitä, että matkijamustekala osaa matkia ainakin viittätoista eri eläintä?

Kirja esittelee eläimiä jaoteltuna maanosien mukaan. Eläimistä on melko lyhyet esittelyt. Lisäksi joukossa on tietokilpailukysymyksiä, joissa pitää tietää, mikä kolmesta uskomattomasta eläinfaktasta pitää paikkansa. Eläinvalikoima on monipuolinen, mukana on niin tutumpia kuin oudompiakin eläimiä. Kaksi suurta outoa suosikkiani, ai-ai ja kaljumyyrikkö, löytyvät luonnollisesti joukosta.

Kirjan kuvitus on ahkeran ja taitavan Carlos da Cruzin käsialaa. Tutut oudot eläimet on erinomainen teos luettavaksi vaikkapa eläimistä kiinnostuneelle, tiedonjanoiselle koululaiselle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...