Jenny Broom ja Katie Scott: Eläinkunta

Eläinkunta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Päällisin puolin tämä on upea kirja: kuvitus on vanhanaikaisen kaunista ja kirja on todella isokokoinen. Eläinten sukupuu sopiikin hienosti Suuren karttakirjan kaveriksi kirjahyllyyn. Kirja esittelee eläinten maailman, luonnontieteellisin luokittelulähtökohdin. Eläimiä käydään läpi ryhmittäin.

Teos on aika vaikuttava, mutta valitettavasti informaatiosisältö ei ole aivan ulkoasun tasolla. Yksittäisistä eläinlajeista kerrotaan vain pieniä faktanippeleitä. Eläinryhmistä sentään kerrotaan vähän laveammin, mutta mikään kovin syvällinen informaatiopaketti tämä kirja ei ole. Jostain eläimestä esitelmää tekevälle koululaiselle antaisin jonkun toisen kirjan.

Suomennoksessa on sitä paitsi hutiloinnin makua. Kirjassa on häiritseviä virheitä, esimerkiksi sarvivalaan tunnistaa kirjan mukaan kierteisestä pyrstöstä. Olisiko kuitenkin sarvesta? Virheistään huolimatta Eläinten sukupuu on kaunis, viehättävä teos, joka sopii eläimistä kiinnostuneiden lasten selailtavaksi.

Päivitys 3.6.2023: Kirja ilmestyi alunperin 2015 nimellä Eläinten sukupuu. Vuonna 2018 ilmestyi uusi painos Eläinkunta. Sitä en ole lukenut, mutta toivottavasti siinä on korjattu ensimmäisen painoksen virheitä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...