Jenny Broom ja Katie Scott: Eläinten sukupuu

Osta kirja itsellesi

Päällisin puolin tämä on upea kirja: kuvitus on vanhanaikaisen kaunista ja kirja on todella isokokoinen. Eläinten sukupuu sopiikin hienosti Suuren karttakirjan kaveriksi kirjahyllyyn. Kirja esittelee eläinten maailman, luonnontieteellisin luokittelulähtökohdin. Eläimiä käydään läpi ryhmittäin.

Teos on aika vaikuttava, mutta valitettavasti informaatiosisältö ei ole aivan ulkoasun tasolla. Yksittäisistä eläinlajeista kerrotaan vain pieniä faktanippeleitä. Eläinryhmistä sentään kerrotaan vähän laveammin, mutta mikään kovin syvällinen informaatiopaketti tämä kirja ei ole. Jostain eläimestä esitelmää tekevälle koululaiselle antaisin jonkun toisen kirjan.

Suomennoksessa on sitä paitsi hutiloinnin makua. Kirjassa on häiritseviä virheitä, esimerkiksi sarvivalaan tunnistaa kirjan mukaan kierteisestä pyrstöstä. Olisiko kuitenkin sarvesta? Virheistään huolimatta Eläinten sukupuu on kaunis, viehättävä teos, joka sopii eläimistä kiinnostuneiden lasten selailtavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...