Tracy Chevalier: Tyttö ja helmikorvakoru

Osta kirja itsellesi

Jos tykkää taiteesta, historiasta ja kirjallisuudesta, niin Tyttö ja helmikorvakoru on napakymppi! Luettuani kirjan, en ole saanut sitä mielestäni. Sen mukaansatempaava tenho oli käsittämätöntä. Tarina eteni 1600-luvun Hollannissa niin sujuvasti, ettei kirjaa meinannut raaskia käsistään päästää. Toisaalta ei olisi raaskinut lukea, sillä ei olisi halunnut tarinan loppuvan.

Chevalier avaa lukijoilleen erittäin hienon kuvan taiteen maailmasta. Jännite Griet-tyttösen mukana kulkee läpi koko kirjan. Ajan kuvaus on hämmästyttävää ja uskottavaa.

Tämän kirjan luin kirjaston kokoelmista, mutta se ei riitä. Sellaisen vaikutuksen kirja teki, että se on saatava omaksi ja se kertoo paljon, sillä täpötäyteen kirjahyllyyni ei juuri meinaa mahtua uusia. Onneksi kirjakerhosta voi saada kuvitetun painoksen. Se on tärkeää, sillä luettuani Tytön ja helmikorvakorun, oli ihan pakko tutustua Vermeerin tuotantoon. Eli voiko paremmin kirja tehota, jos se poikii uusia elämyksiä kirjojen parissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Olen samaa mieltä kirjasta! Tykkäsin todella. Erityisesti taiteilijan työn kuvaaminen, värien sekoittaminen yms. olivat kiinnostavia kohtia. Itselläni ei ole kuvitettua laitosta, mutta netistä löytyi hyvä saitti, jossa on esillä useita kuvia Vermeerin tuotannosta.

    http://essentialvermeer.20m.com/

  2. Tämä kirja avasi minulle uuden maailman; öljyvärimaalauksen. Innostuin harrastuksestani juuri kyseisen kirjan kautta ja olen sen jälkeen rakastanut kumpaakin, niin uutta harrastusta kuin kirjaakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...