Tracy Chevalier: Tyttö ja helmikorvakoru

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos tykkää taiteesta, historiasta ja kirjallisuudesta, niin Tyttö ja helmikorvakoru on napakymppi! Luettuani kirjan, en ole saanut sitä mielestäni. Sen mukaansatempaava tenho oli käsittämätöntä. Tarina eteni 1600-luvun Hollannissa niin sujuvasti, ettei kirjaa meinannut raaskia käsistään päästää. Toisaalta ei olisi raaskinut lukea, sillä ei olisi halunnut tarinan loppuvan.

Chevalier avaa lukijoilleen erittäin hienon kuvan taiteen maailmasta. Jännite Griet-tyttösen mukana kulkee läpi koko kirjan. Ajan kuvaus on hämmästyttävää ja uskottavaa.

Tämän kirjan luin kirjaston kokoelmista, mutta se ei riitä. Sellaisen vaikutuksen kirja teki, että se on saatava omaksi ja se kertoo paljon, sillä täpötäyteen kirjahyllyyni ei juuri meinaa mahtua uusia. Onneksi kirjakerhosta voi saada kuvitetun painoksen. Se on tärkeää, sillä luettuani Tytön ja helmikorvakorun, oli ihan pakko tutustua Vermeerin tuotantoon. Eli voiko paremmin kirja tehota, jos se poikii uusia elämyksiä kirjojen parissa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...