Pirjo Iivonen: Unelmien neuleasusteet

Osta kirja itsellesi

Neulesuunnittelija Pirjo Iivonen on julkaissut jo kaksi kaunista neulekirjaa, Unelmien silmukat (2015) ja Unelmien huivit (2017). Lisäksi hän on ollut mukana tänä vuonna ilmestyneessä Suuressa suomalaisessa toivesukkakirjassa, johon on kerätty kärkipään suunnittelijoilta yksinomaan miesten sukkia. Mutta tällä kertaa unelmat ovat vieneet Iivosen asusteiden pariin. Uusi kirja sisältää kymmenen asustesettiä, joiden kirjosta löytyy erilaisia myssyjä, pantoja, lapasia, kämmekkäitä, kynsikkäitä, hihattimia sekä keepin, jollaisia huivikirjassa jo olikin.

Ja kauniitahan nämäkin mallit ovat: jokaiseen settiin sisältyy jokin juju, jota pysähtyy tutkimaan tarkemmin: kirjan avaavassa Tähtisade-mallissa, jonka muodostavat baskeri ja sormikkaat herkkä kuviointi syntyy pikkuruisten helmien avulla. Runotytölle on neulottu pipo ja lapaset, joiden maanläheisissä kuvioneuleissa käytetään suomenlampaanvillan värejä. Linnunrata-mallin erikoisuutena ovat silmiä hivelevän kauniit vinoraidat, jotka syntyvät osin virkkaamalla, osin nostettuja silmukoita neulomalla; mallin panta ja kynsikkäät on saatu oikein linnunratamaisiksi kiinnittämällä niihin tähdenmuotoisia asusteniittejä.

Kirjan kaikki mallit on toteutettu kotimaisin langoin, mutta voi, minkälaisin langoin: mukana on ihania käsinvärjättyjä taideteoksia. Hintavia tietysti, mutta kyllä näin taidokkaisiin töihin kannattaa mielestäni vähän sijoittaakin. Ja ainahan langat voi vaihtaa, jos kassakriisi iskee.

Aivan aloittelijoille tämä kirja ei ehkä sovi, mutta jos hallitsee neulomisen perustiedot, oppii kirjan selkeistä ohjeista varmaan paljon uutta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...