Kari Enqvist: Uskomaton matka uskovien maailmaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kari Enqvist, uskonnoton tiedemies, lähtee tutkimusmatkalle uskonnon maailmaan, oppaanaan pyhät kirjoitukset. Mitä löytyy?

Enqvist ei ole vakaumuksellinen ateisti tai palavasieluinen uskonnonvihaaja. Enqvistille uskonnottomuus on yksinkertaisesti uskonnollisen tunteen puuttumista. Pohjimmiltaan tiedemiehenä Enqvist sen sijaan epäilee, ihmettelee ja hämmästelee.

Kritiikittä uskonto ei Enqvistin matkasta selviä. Kritisoitavaa Enqvist löytää esimerkiksi luterilaisen kirkon moraalittomalta haiskahtavasta tavasta liittää vastasyntyneet kasteen kautta kirkon jäseniksi. Kastetta sakramenttina Enqvist ei pidä pahana, mutta lapsen sitomista kirkkoon juridisesti sen sijaan pitää. Löytää Enqvist uskonnosta ja etenkin uskonnollisista ihmisistä toki paljon hyvääkin.

Nautin kirjasta. Ajattelen paljolti samoja ratoja Enqvistin kautta, joten minua teksti ei närkästyttänyt, päin vastoin. Olisi mukava kuulla, mitä uskonnollinen lukija kirjasta ajattelee. Minusta Enqvist antaa tässä uskonnolliselle ihmiselle hyvän ikkunan kurkistaa uskonnottoman maailmaan, joskin epäilen, mahtaako tällainen lukija sittenkään ymmärtää lukemaansa. Ainakin kirja on täynnä esimerkkejä uskovaisista, joille uskonnottoman maailmankuvan ymmärtäminen on vain yksinkertaisesti mahdotonta.

Uskonnollisen ja tieteellisen maailmankuvan yhteensovittamista pohdiskeleville, uskonnosta kiinnostuneille uskonnottomille, uskonnottomista kiinnostuneille uskoville – Uskomaton matka uskovien maailmaan tarjoaa pureskeltavaa monenlaisille lukijoille.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

6 kommenttia

  1. Luin juuri kirjan ja pidin kovasti. Arvostan Enqvistin avointa ja rehellistä lähestymistä hengellisiin asioihin. Hän kritisoi varsin terävästi kirkkoomme liittyviä moraalisesti kyseenalaisia asioita, jotka minuakin uskovana – ja ev.lut. kirkon jäsenenä – ovat hämmentäneet.

  2. Luen parhaillaan. Tosi mielenkiintoinen kirja, täytyy lukea ajatuksen kanssa, ei mikään pikakelauksella luettava välipala.

  3. Hyvä kirja. Olen hyvin kiinnostunut.

  4. Hyvä kirja. Haluaisin lukea. Mielisuosikkini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...