Seita Vuorela (ent. Parkkola): Usva

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Usva kertoo kolmetoistavuotiaiden maailmasta. Tarinan päähenkilö on Usva, 13-vuotias tyttö, joka eräänä kesänä kasvoi pitkäksi, pidemmäksi kuin muut. Muukin on muuttunut. Entinen paras ystävä Kamilla, jonka kanssa leikittiin barbeilla, onkin nykyään Kamala, Usvan pahin vihollinen.

Maailmaa hallitsee Tavaratalo, onnen ja materian tyyssija, kaikkien haaveiden kohde. Kamillan 13-vuotissyntymäpäivät järjestetään Tavaratalossa ja yllättäen Usvakin saa kutsun. Juhlista ei seuraa hyvää, mutta ainakin Usva kohtaa Puuman, Tavaratalossa asuvan pojan, joka etsii mystistä Parantajaa. Usva päättää auttaa poikaa ja löytää apua, jota tämä tarvitsee.

Usva on nuortenkirja, jossa törmätään lapsuuden ja nuoruuden rajapintaan voimalla. Kirjan markkinoinnissa viljellään taikasanoja maaginen realismi ja omaperäisen fantastista tunnelmaa Usva tarjoaakin roppakaupalla. Kirjan maailma on ikään kuin meidän, mutta taitavasti väännelty ja liioiteltu.

Tämä tyylikäs nuortenkirja miellyttää varmasti myös tällaiseen vähäeleiseen reaalifantasiaan mieltyneitä aikuisia. Kauniisti kirjoitettu teos on koristeltu Jani Ikosen tyylikkäällä mustavalkokuvituksella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...