Susan Anderson­-Freed: Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet : 25 mallia myssyjä, käsineitä, sukkia, säärystimiä

Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heti ensiksi on todettava, että Susan Anderson­-Freedin kirja ei ole mikään aloittelijan opas. Mallit ovat melko vaikeita jo keskitasonkin neulojille. Sitä herkullisempia ovat kuitenkin lopputulokset. Värit ovat kauniisti hehkuvia, mallit silmää hiveleviä.

Kirjan nimikin voi johdattaa vähän harhaan, sillä mallit eivät näytä perinteisiltä pohjoismaisilta. Anderson­-Freed sanookin esipuheessaan, että kaikkia malleja on muunneltu, ja alkuperäisiä peruskuvioita on jäljellä vain vähän. Tämäkään ei mielestäni kuitenkaan haittaa, niin kauniita kuviot ovat.

Suurin osa malleista on toteutettu melko ohuilla langoilla, mikä sekin tietysti vaatii kärsivällisyyttä, mutta mahdollistaa monimutkaisemmat kuviot. Langat ovat pääosin brittiläisiä, mutta käsitykseni mukaan useimpia saa Suomestakin ainakin nettikaupoista. Lisäksi kaikkiin ohjeisiin on annettu langan juoksu­metri­mitat, mikä helpottaa lankojen vaihtamista.

Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet on siis taitavan kirjoneuleneulojan kirja, mutta muillekin se on kaunis vaikkapa vain katseluteoksena ja inspiraation antajana.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...