Susan Anderson­-Freed: Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet : 25 mallia myssyjä, käsineitä, sukkia, säärystimiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heti ensiksi on todettava, että Susan Anderson­-Freedin kirja ei ole mikään aloittelijan opas. Mallit ovat melko vaikeita jo keskitasonkin neulojille. Sitä herkullisempia ovat kuitenkin lopputulokset. Värit ovat kauniisti hehkuvia, mallit silmää hiveleviä.

Kirjan nimikin voi johdattaa vähän harhaan, sillä mallit eivät näytä perinteisiltä pohjoismaisilta. Anderson­-Freed sanookin esipuheessaan, että kaikkia malleja on muunneltu, ja alkuperäisiä peruskuvioita on jäljellä vain vähän. Tämäkään ei mielestäni kuitenkaan haittaa, niin kauniita kuviot ovat.

Suurin osa malleista on toteutettu melko ohuilla langoilla, mikä sekin tietysti vaatii kärsivällisyyttä, mutta mahdollistaa monimutkaisemmat kuviot. Langat ovat pääosin brittiläisiä, mutta käsitykseni mukaan useimpia saa Suomestakin ainakin nettikaupoista. Lisäksi kaikkiin ohjeisiin on annettu langan juoksumetrimitat, mikä helpottaa lankojen vaihtamista.

Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet on siis taitavan kirjoneuleneulojan kirja, mutta muillekin se on kaunis vaikkapa vain katseluteoksena ja inspiraation antajana.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...