Jaakko Yli-Juonikas: Uudet uhkakuvat!

Uudet uhkakuvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uudet uhkakuvat on novellikokoelma, jonka jokaisessa novellissa seikkailee nuori mies, Jaakko Yli-Juonikas. Mikään muu näitä novelleja ei sitten erityisemmin yhdistäkään.

Kokoelma on sullottu täyteen kaikenlaista kummallista. Osa aiheista on tunnistettavissa Yli-Juonikkaan myöhemmästä tuotannosta tutuiksi kiinnostuksenkohteiksi, esimerkiksi Neuromaanissa keskeiseen Riekkisten kavallusjuttuun viitataan tässäkin.

Muuten sitten pyöritäänkin mitä omituisempien aiheiden ympärillä. Ihan jokainen novelli ei ole täysosuma, tai ehkä ihan sinne päinkään, mutta useammankin novellin kohdalla saa kokea oivalluksia ja tyrskähdyksiä. Uudet uhkakuvat on parhaimmillaan hyvin kekseliäs ja erittäin hauska.

Yli-Juonikkaan isot kirjat voivat olla pelottavia ja Neuromaani kaikesta nerokkuudestaan huolimatta on rakenteeltaan lähes lukukelvoton. Näistä pienemmistäkin saa kuitenkin oivallisia lukukokemuksia. Tästä esikoisteoksesta on aivan hyvä lähteä tutustumaan Yli-Juonikkaan omituiseen maailmaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...