David Lloyd ja Alan Moore: V niin kuin verikosto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alan Mooren käsikirjoittama ja David Lloydin piirtämä dystopia-aiheinen sarjakuva tuli tutuksi viimeistään vuonna 2006 ilmestyneestä erinomaisesta elokuvasta. Alkuperäinen sarjakuva on ilmestynyt jo 1980-luvun alussa. Elokuvaa on luonnollisesti suoraviivaistettu, joten oli mielenkiintoista tutustua sarjakuvaankin.

Sarjakuva kertoo vaihtoehtoisesta todellisuudesta, jossa Amerikassa ja Euroopassa käydystä ydinsodasta selviytyneessä Englannissa on noussut valtaan fasistinen hallinto, joka valvoo ja kontrolloi kansalaisiaan armotta. V, sarjakuvan mystinen päähenkilö, on Guy Fawkes -naamioon pukeutunut anarkisti ja terroristi, joka vastustaa hallitusta ankarasti.

Suosittelen, varsinkin dystopioiden ystäville, niin elokuvaa kuin sarjakuvaakin. Mooren käsikirjoitus on hieno ja Lloydin kuvitus erinomaista. Paikoitellen sanottavaa on hyvin paljon ja dialogi tuntuu hitusen turhan raskaalta, välillä taas juttu luistaa sulavammin. Kokonaisuus on joka tapauksessa tyylikäs.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...