David Lloyd ja Alan Moore: V niin kuin verikosto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alan Mooren käsikirjoittama ja David Lloydin piirtämä dystopia-aiheinen sarjakuva tuli tutuksi viimeistään vuonna 2006 ilmestyneestä erinomaisesta elokuvasta. Alkuperäinen sarjakuva on ilmestynyt jo 1980-luvun alussa. Elokuvaa on luonnollisesti suoraviivaistettu, joten oli mielenkiintoista tutustua sarjakuvaankin.

Sarjakuva kertoo vaihtoehtoisesta todellisuudesta, jossa Amerikassa ja Euroopassa käydystä ydinsodasta selviytyneessä Englannissa on noussut valtaan fasistinen hallinto, joka valvoo ja kontrolloi kansalaisiaan armotta. V, sarjakuvan mystinen päähenkilö, on Guy Fawkes -naamioon pukeutunut anarkisti ja terroristi, joka vastustaa hallitusta ankarasti.

Suosittelen, varsinkin dystopioiden ystäville, niin elokuvaa kuin sarjakuvaakin. Mooren käsikirjoitus on hieno ja Lloydin kuvitus erinomaista. Paikoitellen sanottavaa on hyvin paljon ja dialogi tuntuu hitusen turhan raskaalta, välillä taas juttu luistaa sulavammin. Kokonaisuus on joka tapauksessa tyylikäs.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...