Kati Kunnaala: Valossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kannessa keraaminen hevosen pää “hörhöttää” kukkien takaa ja kertoo, että kannattaa tarttua tähän kirjaan. Kovin ohkaiseen runokirjaan, mutta sitäkin koskettavampiin sanoihin.

Runot tässä kirjassa elävät omaa elämäänsä, niiden sanat on taiten aseteltu. Ne ovat yhden ihmisen elämää, mutta saattavat aueta lukijalle toisin, ihan lukijan mukaan. On aina ilahduttavaa huomata, miten eri lailla sanoilla voi ilmaista asioita, niin että mielessä alkaa elää jotain.

Suurimman osan runoista miellän luontoon ja poimin sieltä lauseita, asioita, joita olen itse havainnut, ehkä en ihan samoin, mutta tunnistettavasti. Joku runo nostaa pintaan haikeutta ja surua, toinen iloa ja oivallusta.

Voi lukea koko kirjasen runot kaikki yhteen soittoon ja sitten palailla takaisin ja poimia sieltä hippusia, ajatuksia, jotka kaipaavat lisää käsittelyä.

Hipaiset korua kaulallasi
kuljet kivettyä katua

älä sure, kohta unohdat

joku silittää hiuksiasi
kun äiti unohti

koko maailma on hetken hiljaa
mumisee unissaan
Herran siunausta

hömötiaiset lintulaudalta
iäksi kadonneet.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...