Kati Kunnaala: Valossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kannessa keraaminen hevosen pää “hörhöttää” kukkien takaa ja kertoo, että kannattaa tarttua tähän kirjaan. Kovin ohkaiseen runokirjaan, mutta sitäkin koskettavampiin sanoihin.

Runot tässä kirjassa elävät omaa elämäänsä, niiden sanat on taiten aseteltu. Ne ovat yhden ihmisen elämää, mutta saattavat aueta lukijalle toisin, ihan lukijan mukaan. On aina ilahduttavaa huomata, miten eri lailla sanoilla voi ilmaista asioita, niin että mielessä alkaa elää jotain.

Suurimman osan runoista miellän luontoon ja poimin sieltä lauseita, asioita, joita olen itse havainnut, ehkä en ihan samoin, mutta tunnistettavasti. Joku runo nostaa pintaan haikeutta ja surua, toinen iloa ja oivallusta.

Voi lukea koko kirjasen runot kaikki yhteen soittoon ja sitten palailla takaisin ja poimia sieltä hippusia, ajatuksia, jotka kaipaavat lisää käsittelyä.

Hipaiset korua kaulallasi
kuljet kivettyä katua

älä sure, kohta unohdat

joku silittää hiuksiasi
kun äiti unohti

koko maailma on hetken hiljaa
mumisee unissaan
Herran siunausta

hömötiaiset lintulaudalta
iäksi kadonneet.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...