David Nicholls: Varamies

Osta kirja itsellesi

Stephen C. McQueen (ei sukua) on aivan mahtava näyttelemään – esimerkiksi kuolleita. Kuitenkin näyttelijän urasta voisi toivoa hieman hohdokkaampaa. Stephen elää ja hengittää näyttelemistä varten, mutta miksei kaikki ole kuin elokuvien kohtauksista?

Josh Harper on kaikki mitä Stephen haluaa olla: maailman kahdeksitoista seksikkäin mies, menestyvä näyttelijä ja upean naisen aviomies. Stephen on vain Joshin varamies näytelmässä ja ystävä hänen vaimonsa kanssa. On aika olla oman elämänsä pääosassa – kaikki olkoon sallittua rakkaudessa ja esiintymislavalla.

David Nichollsin tyyli on kepeän ironista ryyditettynä noloilla tilanteilla. Vaikka myötähäpeä saa välillä vallan, on Varamies viihdyttävän kepeää lukemista. Joillakin englantilaisilla kirjailijoilla on pakkomielle nuoruudesta ja kauneudesta, kuin mikään ei olisi tärkeämpää tai haluttavampaa. Aivan kuin menestyvien ja kauniiden kuuluisi kohdella ihmisiä huonosti ja vähemmän viehättävien täytyisi vain niellä se. Kirjan sanoma on kuitenkin se, että haaveita saa olla mutta niiden eteen pitää tehdä töitä. Elämää ei kuitenkaan ole käsikirjoitettu valmiiksi.

 

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.