Eppu Nuotio: Varjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja oli kuin varjo, ei niin harmaa vaan niin kannoilla ja mukana koko ajan. Kun ei saanut sen siunaamaa rauhaa, ennen kuin kirja oli loppuun luettu.

Eppu Nuotio jatkaa ansiokasta dekkarisarjaansa aina vaan paremmin. Pii Marin tv-toimittajan työssään hilluu tässäkin kirjassa pääosassa. Poliisina Juha Heino ja tietysti kaikki muut poliisit. Lisäksi Varjossa on maahanmuuttajia.

Kirja alkaa karmaisevasti, kun päiväkotilapset löytävät naisen ruumiin. Sen jälkeen onkin sitten täysi meno päällä. Kuka on surmattu ja kuka on surmaaja, eli kaikki perusdekkarin ainekset. Eppu Nuotio kuljettaa lukijaa kuin pässiä narussa ja varsin mielellään lukija heittäytyy vietäväksi. Kirja ravistelee ja välillä olo on kuin räsynukella. Pistää ajattelemaan ja tarkistamaan omia kantojaan.

Kun kirjassa lähestytäään maaliviivaa, oli vaikeuksia olla ihan vaan coolina, sillä ainakin minulla oli pala kurkussa. Ihan niin, että jouduin oikein miettimään, että dekkariakos tässä luetaan. Kun laitoin kirjan kannet kiinni, vedet silmissä, lähetin ajatuksissani terveisiä Eppu Nuotiolle — kiitos kirjasta, Eppu!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...