Eppu Nuotio: Loppu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Odotin tätä kirjaa, mutta silti tartuin siihen epävarmasti, sillä tiesin, että käsissä on loppu. Kaikki loppuu ja Pii Marin -sarjan dekkarit ovat nyt tulleet kirjailijan päätöksestä loppumetreille. Juuri kun alkoi niihin tottua, vaan onhan se leikkikin lopetettava aina kun se alkaa tuntua hauskimmalta.

Loppu on kuitenkin ihan yhtä hyvä kuin kaikki aiemmatikin kirjat. Jälleen kaksi tarinaa vie lukijaa käsikädessä ja vuorotellen. Se on erittäin kiva tyyli, sillä kaiken aikaa saa ikään kuin tuplajännittää.

Kirjassa on Pii Marin, joka palaa reissultaan isäänsä tapaamasta. Ei ihan paras reissu. Kotona on jotenkin viileää ja melkein pelästyy, mikä on Piin ja Juhan suhde? Se luo jännitettä.

Toinen tarina on Henna ja Mikko. Ihana nuori perhe, joka ostaa ihanan talon. Kaikki on niin ihana, että heti haistaa jonkin olevan pielessä. Niin kuin onkin. Kun talo paljastuu olevan homeessa ja nousee seinä vastaan, lukija on ihan hermona. Miten siitä voi selvitä?

Koska kyseessä on dekkari, murha on väistämätön, mutta kuka kuolee ja kuka on syyllinen, se selviää kun lukee kirjan ihan loppuun!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Eppu Nuotio osasi tehdä sen, mikä monen muunkin dekkaristin olisi pitänyt osata tehdä. Lopetti Pii Marin -sarjan juuri silloin, kun sen makuun oli päässyt ja olisi vielä kaivannut jatkoa. Ei menty rajan yli ja jäi hyvä maku suuhun.

    Hieman ennakkoluuloisesti muistan aloittaneeni sarjan ensimmäisestä kirjasta Musta, mutta tummaihoinen Pii vei mennessään ja kirjat sen kuin paranivat. Ehdottomasti kannattaa lukea tämä sarja, vaikka se onkin ”vuosien” takaa, itse olen lukenut Mustan v. 2006. Muut sarjan kirjat järjestyksessä:(Musta) Kosto, Maksu, Varjo ja Paine (Loppu).

  2. Kaksi ensimmäistä olen lukenut, siinä oli kaksi liikaa. Samaa mieltä Sirpan kanssa siitä, että sarjat pitäisi osata lopettaa ajallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...