Timo Parvela: Varokaa lapsia!

Varokaa lapsia!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ella ja kaverit jäivät toiselle luokalle. Uutta lukukautta aloitellaan poikkeusoloissa, sillä opettaja tuntuu kesällä sairastuneen vakavasti. Ainakin hän on ihmeellisen hyväntuulinen ja kaunopuheinen. Ella ja kaverit hankkiutuvat koko porukalla sairaalaan selvittämään, mikä opettajaa oikein vaivaa. Mutta sairaalassa opettajan vointi käy yhä oudommaksi. Hän pihistää lääkäriltä työtakin, karkaa takaisin töihin ja laittaa opetusmetodit ihan uusiksi. Ja niin hulluksi meno äityy, että opettajan työtä tullaan tarkkailemaan ulkomaita myöten.

Alakoululaisille suunnatun Ella ja kaverit -sarjan 11. nimeke Varokaa lapsia! on aivan parhaita kohdallemme osuneita sarjan kirjoja. Sen irtonainen huumori naurattaa niin lasta kuin aikuistakin, ja höpsöjen väärinkäsitysten ja kohelluksen kautta seuraavaan kommellukseen remeltävää koululuokkaa on ilo seurata. Tässä seikkailussa pääroolin varastaa Ellan ja kavereiden opettaja, mutta ovat muutkin vakiohahmot vireessä – etenkin Batman-asuinen Samppa sekä aina yhtä hassu Pate.

Ella ja kaverit on täsmävalinta lapsille, jotka ovat joko juuri oppineet itse lukemaan tai jotka yhä nauttivat yhteisistä satuhetkistä aikuisen kanssa. Ellan ja kavereiden tempo on sopivan sähäkkä ja tapahtumat riittävän yllättäviä. Me jatkamme kohderyhmäläisemme kanssa edelleen Timo Parvelan aikaansaannosten parissa, ja siinä samalla lähetämme ison suosituksen kaikille muillekin ikuisille tokaluokkalaisille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...