Vauva tunnustelee : eläimet

Osta kirja itsellesi

Kun perheemme toinen lapsi alkaa pikkuhiljaa lähestyä yhden vuoden ikää, olemme päässeet käsiksi siihen hauskaan vaiheeseen, jossa lapsi vähitellen alkaa ymmärtää kirjojen päälle.

Otavan suomeksi julkaisema Vauva tunnustelee -sarja tarjoaa muutaman vaihtoehdon näihin ensimmäisiin lukuhetkiin. Sarjan Eläimet -teoksen ideana on esitellä yksinkertaisin – ja osittain hieman epätodellisin – kuvin niin luonnossa, pihalla, kotona, maatilalla kuin meressäkin eleleviä eläimiä ja samalla antaa sekä tuntoaistille että motoriikalle hieman harjoitusta. Jokaiselle sivulle nimittäin kätkeytyy jotakin kirjan sivusta poikkeavaa tunnusteltavaa, kuten kanin pörröinen masu tai lehmän sileä nenä.

Eläinten nimien ohella monen lajin kohdalla on kuvattu myös sen ääntelyä, joten kirjaa lukiessa tulee samalla käytyä myös tyypillistä ”Mitä koira sanoo?” -keskustelua. Lisämausteena jokaiselle aukeamalle on piilotettu pieni leppäkerttu, jota lukija pääsee etsiskelemään, kun taidot siihen riittävät.

Mikäs tässä; sopivasti värikäs ja varmasti lapsen silmää viehättävä, pahvisivuinen ja näin ollen hieman kovakouraisempaakin käsittelyä kestävä teos, jota voin kyllä suositella. Sarjasta on ilmestynyt ainakin toinen vastaava, Ajoneuvot, mikäli tuon kaltainen aihepiiri kiinnostelee enemmän.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...