Vauva tunnustelee : eläimet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun perheemme toinen lapsi alkaa pikkuhiljaa lähestyä yhden vuoden ikää, olemme päässeet käsiksi siihen hauskaan vaiheeseen, jossa lapsi vähitellen alkaa ymmärtää kirjojen päälle.

Otavan suomeksi julkaisema Vauva tunnustelee -sarja tarjoaa muutaman vaihtoehdon näihin ensimmäisiin lukuhetkiin. Sarjan Eläimet -teoksen ideana on esitellä yksinkertaisin – ja osittain hieman epätodellisin – kuvin niin luonnossa, pihalla, kotona, maatilalla kuin meressäkin eleleviä eläimiä ja samalla antaa sekä tuntoaistille että motoriikalle hieman harjoitusta. Jokaiselle sivulle nimittäin kätkeytyy jotakin kirjan sivusta poikkeavaa tunnusteltavaa, kuten kanin pörröinen masu tai lehmän sileä nenä.

Eläinten nimien ohella monen lajin kohdalla on kuvattu myös sen ääntelyä, joten kirjaa lukiessa tulee samalla käytyä myös tyypillistä “Mitä koira sanoo?” -keskustelua. Lisämausteena jokaiselle aukeamalle on piilotettu pieni leppäkerttu, jota lukija pääsee etsiskelemään, kun taidot siihen riittävät.

Mikäs tässä; sopivasti värikäs ja varmasti lapsen silmää viehättävä, pahvisivuinen ja näin ollen hieman kovakouraisempaakin käsittelyä kestävä teos, jota voin kyllä suositella. Sarjasta on ilmestynyt ainakin toinen vastaava, Ajoneuvot, mikäli tuon kaltainen aihepiiri kiinnostelee enemmän.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...