Hal Duncan: Vellum

Osta kirja itsellesi

On esikoisromaaneja ja on esikoisromaaneja. Hal Duncanin esikoinen Vellum on häikäisevä, hätkähdyttävä teos. Se kertoo maailmasta, jossa enkelit käyvät sotaa keskenään. Kirjan päähenkilöt ovat, tavallaan, neutraaleja osapuolia, jotka halutaan sitoa jommallekummalle puolelle.

Ei siinä kaikki: kirjan alkupuoli kertaa sumerilaista Inannan myyttiä, jälkipuoli Prometeuksen tarinaa. Sivussa loikitaan ensimmäiseen maailmansotaan, Espanjan sisällissotaan, Irakin sotaan, vuoden 2017 Pohjois-Carolinaan ja ennen muuta Vellumiin, mystiseen todellisuuteen, jossa maailmat seuraavat toisiaan. Kirjan henkilökaarti on kapea ja rikas: useimmat henkilöt kertautuvat moneen kertaan ja sitoutuvat toisiinsa erilaisin yhteyksin eri tarinalinjoissa.

Yhtenäistä juonta ei kannata hakea, eikä juuri muutakaan tolkkua. Vellum oli vaikeaselkoinen teos, kiitos juonilinjojen poukkoilun ja henkilöiden kierrättämisen. Toinen lukukerta saattaisi tehdä hyvää. Loppu oli hitusen lattea, vaan jatko-osa Muste korjannee tilannetta. Vellum on häkellyttävä, kauniisti kirjoitettu kirja, ja ehdottomasti omaperäisintä fantasiaa pitkiin aikoihin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Oi voi, yksi niistä kirjoista, jotka jäivät multa kesken. 🙂 Yritin ehkä kuukausi sitten, jonnekin sivulle 30 asti pääsin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...