Hal Duncan: Muste

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muste viimeistelee tarinan, jonka Vellum aloitti ja jätti levälleen. Sama fantastinen tyyli jatkuu. Päähenkilöt ovat entistä selkeämmin arkkityyppejä, joiden kohtalot kietoutuvat toisiinsa uudestaan ja uudestaan mitä erilaisimmin tavoin. Muste kulkee vuoden 1929 Palestiinassa, toisen maailmansodan käänteissä, tulevaisuuden Kentigernissä, kaikkialla jotakuinkin samoin askelmerkein.

Tarina on kiehtova ja Duncan käyttää monenlaisia keinoja lukijansa pyörittämiseen. Tarinan sisäiset tarinat, näytelmät ja genreparodiat vahvistavat tunnetta siitä, että samat kertomukset toistuvat toistensa lomassa. Erilaisilla viittauksilla ladattu kirja jättää lukijan vähintäänkin sekaisin: en varmastikaan ymmärtänyt kaikkea, mutta nautin silti lukemastani. Luulisin, että nämä kirjat on vielä luettava uudestaan.

Duncanin tyyli on niin omintakeinen, että se jakaa varmasti mielipiteitä vahvasti. Korostanko omaa paremmuuttani, jos sanon että tykkäsin kovasti, mutta tiedän, että monet eivät Kaikkeuden kirjasta pidä? Kannattaa joka tapauksessa kokeilla, mikäli haluaa lukea jotain vaikuttavaa ja tavallisesta poikkeavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...