Jukka Tilsa: Venetsijärveläiset

Venetsijärveläiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eräjärven kuuluisin klarinettia soittava maanviljelijä Jukka Tilsa iskee taas! Absurdin sarjakuvan tekijänä vahvaa kulttimainetta nauttivan tekijän uusi albumi Venetsijärveläiset kosiskelee hieman eri yleisöä kuin hänen aiemman tuotantonsa kova ydin. Maaseudun tulevaisuudessa vuosina 2011–2017 julkaistujen strippisarjojen kokoelma on hyväntuulista ja lämminhenkistä huumoria maatilan arjesta.

En tiedä, kuinka paljon Tilsa laittaa omia kokemuksiaan sarjaan, mutta melkoisen värikkäältä vuodenkierto maatilalla näyttää. Ainakin hömelön isännän hahmossa taitaa olla hyvä lasti tervettä itseironiaa mukana. Tilsan huumori on aina perustunut kielellisiin temppuihin, eikä Venetsijärveläiset ole poikkeus. Kovasti juttutuulella olevat lehmä ja sika keskustelevat milloin mistäkin, ja nokkelia sanaleikkejä riittää.

Piirrosjäljeltään Venetsijärveläiset on Tilsan työksi varsin viimeisteltyä, jos kohta naivistista. Leppeä värimaailma sopii sarjaan hyvin. Kaikkiaan koko albumia sävyttää optimismi ja vaivattomuus.

Venetsijärveläisten varhaisempia jaksoja 1990-luvun puolelta löytyy Zoppaa ja zärvintä -kokoomateoksesta (Arktinen banaani, 2004). Noihin juttuihin verrattuna sarjan taso on kohentunut roimasti – sarjan identiteetti on jotenkin paremmin fokusoitunut. Niin, ja kolmen ruudun strippiformaatti on ilman muuta parempi vitsien laukomiseen kuin koko sivun mitta. Kyllähän tätä ihan mielikseen vinkkaa!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...