Conn Iggulden: Veren Perintö

Osta kirja itsellesi

Conn Igguldenin Veren perintö on kolmas osa Ruusujen sotaa käsittelevässä historiallisessa sarjassa. Taistelu Englannin hallinnasta jatkuu edelleen kiivaana. Kirja alkaa kohtauksella, jossa kolmen vallankaappausta suunnitelleen, Salisburyn jaarli Richard Nevillen, Yorkin herttua Richardin ja Yorkin pojan Edmundin päät asetetaan kaiken kansan nähtäville. Valtaapitävien Lancastarien ajatuksena tällä teolla on tiedottaa kansalle, että sisäinen kapina on kukistettu, mutta teon seuraukset ovat päinvastaiset. Sota on kaukana ratkenneesta.

Tarina onnistuu ilmaisemaan hyvin sen, miten konfliktit laajenevat. Sisällissodan runtelema Englanti on täynnä vaikutusvaltaisia tahoja, joiden tärkein motivaatio toimilleen on kärsimiensä menetysten kostaminen.

Iggulden tasapainoilee tapansa mukaan taisteluiden kuvaamisen ja muun kerronnan välillä. Hänen aikaisemmassa Valloittaja-sarjassaan myöhäisemmät kirjat tuntuivat loputtomalta taistelukuvaukselta, joka puudutti lukijan pahasti. Tällä kertaa lopputulos on tasapainoisempi, joka on hyväksi, koska muu kerronta antaa lukijalle puitteet ymmärtää taistelujen panoksia.

Conn Igguldenin Ruusujen Sota -sarja kelpaa kevyistä historiallisista romaaneista pitäville. Se tuo hieman mieleen Bernard Cornwellin teokset. Igguldenin ilmaisu ei ole romantisoitua, ja se kannattaa ottaa huomioon, mikäli kirjaan tarttumista suunnittelee. Kirjan asetelma ei ole kaikista yksinkertaisimmasta päästä. Sen takia sarjan aikaisemmat osat on pakollista lukea ennen tähän kirjaan tarttumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...