Conn Iggulden: Veren perintö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Conn Igguldenin Veren perintö on kolmas osa Ruusujen sotaa käsittelevässä historiallisessa sarjassa. Taistelu Englannin hallinnasta jatkuu edelleen kiivaana. Kirja alkaa kohtauksella, jossa kolmen vallankaappausta suunnitelleen, Salisburyn jaarli Richard Nevillen, Yorkin herttua Richardin ja Yorkin pojan Edmundin päät asetetaan kaiken kansan nähtäville. Valtaapitävien Lancastarien ajatuksena tällä teolla on tiedottaa kansalle, että sisäinen kapina on kukistettu, mutta teon seuraukset ovat päinvastaiset. Sota on kaukana ratkenneesta.

Tarina onnistuu ilmaisemaan hyvin sen, miten konfliktit laajenevat. Sisällissodan runtelema Englanti on täynnä vaikutusvaltaisia tahoja, joiden tärkein motivaatio toimilleen on kärsimiensä menetysten kostaminen.

Iggulden tasapainoilee tapansa mukaan taisteluiden kuvaamisen ja muun kerronnan välillä. Hänen aikaisemmassa Valloittaja-sarjassaan myöhäisemmät kirjat tuntuivat loputtomalta taistelukuvaukselta, joka puudutti lukijan pahasti. Tällä kertaa lopputulos on tasapainoisempi, joka on hyväksi, koska muu kerronta antaa lukijalle puitteet ymmärtää taistelujen panoksia.

Conn Igguldenin Ruusujen Sota -sarja kelpaa kevyistä historiallisista romaaneista pitäville. Se tuo hieman mieleen Bernard Cornwellin teokset. Igguldenin ilmaisu ei ole romantisoitua, ja se kannattaa ottaa huomioon, mikäli kirjaan tarttumista suunnittelee. Kirjan asetelma ei ole kaikista yksinkertaisimmasta päästä. Sen takia sarjan aikaisemmat osat on pakollista lukea ennen tähän kirjaan tarttumista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...