Charlaine Harris: Veren voima

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lopultakin Suomeen rantautunut ja syystäkin suosittu Sookie Stackhouse -sarjan 1. osa.

Sookien elämää Pohjois-Louisianassa, Bon Tempsin pikkukaupungissa luulisi tylsäksi. Hän työskentelee päivät ja välillä yötkin tarjoilijana Merlotten baarissa ja asuu isoäitinsä kanssa suvun vanhassa talossa kaupungin laidalla. Sookiella on kuitenkin salaisuus ja kyky, jota hän ei halua tuoda julki; hän osaa lukea ihmisten ajatuksia. Aina tähän mennessä tämä telepaattinen kyky — tai lahja — on katkaissut Sookien ihastumiset tahallisesti tai tahattomasti.

Hänen elämänsä kuitenkin muuttuu, kun baariin tulee Bill, salaperäinen tuntematon mies. Tämä on tumma, komea ja karismaattinen – eikä Sookie pysty lukemaan ainoatakaan miehen ajatusta, mikä helpotus… Romanssin tiellä on vain yksi mutta: Bill on vampyyri. Tätä Sookie on odottanutkin siitä asti, kun vampyyrit neljä vuotta sitten tulivat ulos arkuistaan! Kaupungista löytyy kyllä muita vähemmistöjä, mutta ei vampyyreja. Myös Billin ystävät ovat vampyyreja ja kaikki eivät suinkaan tyydy normaaleihin verenkorvikkeisiin, joita on toki baarissakin tarjolla. Heidän leikkinsä eivät myöskään ehkä ole kovin viattomia ja hauskoja.

Sookien työtoveri löydetään kotoaan kuolleena, hampaanjälkiä ruumiissaan, eikä hän ehkä ole ainoa uhri. Kaupunkilaiset alkavat epäillä Billiä tekijäksi. Sookiella on puolestaan omat epäilyksensä. Usko ihastuksen syyttömyyteen on vahva, mutta kaikki näyttää todistavan päinvastaista.

Kirjoittaja esittelee tässä aivan uudenlaisia vampyyreja; komeita, karismaattisia, houkutteleviakin. He eivät ole samanlaisia kuin vanhoissa kertomuksissa — vain päivänvalo on heille vaarallista. Lisäksi teksti on hauskaa, sopivan jännittävää, mukana on seksiä, hyviä ja pahoja vampyyreja sekä lievästi outo ja epämääräinen lähitulevaisuuden maailma ympärillä. Ei ole ihme, että sarja on saanut paljon lukijoita. Tämä ensimmäinen osa esittelee lähinnä tapahtumapaikkoja ja henkilöitä sekä tarjoaa pohjaa jatkolle, seuraava Sookie-tarina suomeksi julkaistaankin jo syksyllä 2010. Sarjaa on ilmestynyt USA:ssa jo 10 osaa vuodesta 2001 alkaen ja kirjoihin pohjautuva True Blood -sarja pyörii Suomenkin televisiossa.

Sopivan kepeää kesälukemista myös fiksun ja välillä hieman omalaatuisenkin huumorin ystäville. Vaihtoehto perinteiselle kauhulle ja kliseille, tässä yhdistyvät viihdelukemistojen ja jännityksen parhaat puolet hieman uudella ja merkillisen koukuttavalla tavalla.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...