Marko Kari: Verikaste

Osta kirja itsellesi

Tämä on synkkä kirja. Kari kirjoittaa säästeliäästi — 171 lyhyttä sivua, niukkaa kieltä ja kuvausta — mutta tehokkaasti. Veljekset Saul ja Toni ajautuvat väkivallan ja tuhon polulle, jolta ei ole pääsyä. Kirjailija heittää sekaan kuivakkaa huumoria, vaikka veljesten touhuissa ei mitään hauskaa olekaan.

Juttu etenee liikoja selittelemättä, hyppien ajassa tarpeen mukaan, vähäeleisesti ja pelkistetysti. Tunnelma kuitenkin välittyy, painostavana ja ankeana. Luin nopeasti, yhden päivän aikana, ja nautin.

Marko Karin ura suomalaisen kauhukirjallisuuden lupauksena alkoi vahvasti J.H. Erkon palkinnolla, mutta hyytyi näemmä tähän toiseen teokseen. Näillä näytöillä esikoinen, Reviiri, on joka tapauksessa pakollista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.