Marko Kari: Verikaste

Verikaste

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä on synkkä kirja. Marko Kari kirjoittaa säästeliäästi — 171 lyhyttä sivua, niukkaa kieltä ja kuvausta — mutta tehokkaasti. Veljekset Saul ja Toni ajautuvat väkivallan ja tuhon polulle, jolta ei ole pääsyä. Kirjailija heittää sekaan kuivakkaa huumoria, vaikka veljesten touhuissa ei mitään hauskaa olekaan.

Juttu etenee liikoja selittelemättä, hyppien ajassa tarpeen mukaan, vähäeleisesti ja pelkistetysti. Tunnelma kuitenkin välittyy, painostavana ja ankeana. Luin nopeasti, yhden päivän aikana, ja nautin.

Marko Karin ura suomalaisen kauhukirjallisuuden lupauksena alkoi vahvasti J.H. Erkon palkinnolla, mutta hyytyi näemmä tähän toiseen teokseen. Näillä näytöillä esikoinen, Reviiri, on joka tapauksessa pakollista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...