Jonas Gardell: Viattomuus ja muita kirjoituksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viattomuus on kokoelma kirjoituksia. Kirjan pääosan muodostaa kahdentoista kaupunkeja pohdiskelevan kirjoituksen sarja. Jonas Gardell on nokkela kirjoittaja, joka löytää kaupunkien ominaisluonteen ja laajentaa siitä. Tyypillinen teema on toiseus – vähemmistön ja heikkojen näkökulma on Gardellille mieluinen. Bangkokissa Gardell kirjoittaa esimerkiksi paikallisten homoprostituoitujen elämästä.

Gardell saa aikaan kiehtovia kirjoituksia tunnetuista suurkaupungeista (Pariisi, New York, Las Vegas), mutta myös pienemmistä, oudommista ja nuhjuisammista paikoista (Celebration, Hampuri). Kaupunkikirjoitusten lisäksi kirjassa on jokunen muukin kirjoitus. Scheherazade-monologinäytelmä jätti minut kylmäksi, mutta kirjoitus fariseuksista oli mielenkiintoista raamatuntulkintaa historiallisesta näkökulmasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...