Kari Enqvist: Vien rucolan takaisin

Vien rucolan takaisin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kari Enqvist tunnetaan taitavana kosmologian ja edistyneen fysiikan popularisoijana. Vien rucolan takaisin on hitusen kevyempää luettavaa, esseekokoelma, jossa Enqvist muistelee menneitä ja pohdiskelee muun muassa rucolan olemusta.

Mielenkiintoinen ajatusleikki on essee Kun Einstein ei keksinyt suhteellisuusteoriaa, joka hahmottelee fysiikan maailmaa, jossa Einstein jää vossikkahevosen alle ennen kuin ehtii keksiä suhteellisuusteorian. Miten maailma muuttuisi?

Löytyy kirjasta vähän haastavampaakin pohdiskelua. Vieraita ulottuvuuksia käsittelevä Tulkoon velkeus vaatii vähän ajatustyötä. Mielenkiintoisia näkemyksiä pyörittelee myös Hyödyn aikakaudet, joka lähtee yksinkertaisesta kysymyksestä: “Mitä hyötyä tästä kaikesta on tavalliselle ihmiselle?”

Jotta tähän näennäisesti helppoon kysymykseen voisi vastata, pitää ensin tietysti määritellä, mitä on hyöty ja keitä ovat tavalliset ihmiset, ja jokainen voi kokeilla itse, miten helppoa se on.

Vien rucolan takaisin on viihdyttävää, älyllistä ajanvietettä. Suosittelen!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...