Maggie Stiefvater: Viettelys

Viettelys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maggie Stiefvaterin teos Viettelys on epäsuoraa jatkoa suositulle Väristys-sarjalle, sillä se kertoo sarjasta tuttujen Colen ja Isabelin tarinan. Jatko on varsin luonteva, sillä loppujen lopuksi Isabel ja Cole nousivat sarjan kiinnostavimpien hahmojen joukkoon ja heidän kohtalostaan lukee mielellään lisää.

Tarinan alussa Isabelin ja Colen tiet ovat eronneet, mutta kumpikaan ei ole unohtanut toistaan. Cole suostuukin tähdeksi itsetuhoiseen tosi-tv -ohjelmaan saadakseen syyn tulla Los Angelesiin, jossa myös Isabel asuu. Vaikka rakkaus ei olekaan kuollut, osoittautuu yhdessäolo mahdottomaksi niin kauan, kun menneisyyden haamut vainoavat kumpaakin. Pystyykö Cole katkaisemaan itsetuhoisen toimintansa kierteen ja pysyttelemään erossa päihteistä ja osaako Isabel antaa itsensä jälleen luottaa kaikesta kokemastaan huolimatta?

Viettelys on varsin puhdas rakkaustarina, sillä kovin paljon muuta sisältöä juoneen ei ole edes yritetty saada. Toki tarina sivuaa viihdeteollisuuden raadollisuutta, mutta keskiössä ovat koko ajan Cole ja Isabel, vuorotellen kummankin näkökulmasta.

Tarinan lukee mielellään, mutta ei se täysin saavuta Väristyksen taianomaista maailmaa. Kenties ei ole tarkoituskaan, sillä Cole ja Isabel eivät ole Sam ja Grace, vaan heidän tarinansa kuuluukin olla jotenkin raadollisempi.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...