Matthew Quirk: Viidensadan lista

Viidensadan lista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Washingtonin vaikuttavimman lobbausfirman päällikkönä toimii Henry Davies. Hänellä on vaikutusvaltaa kaikkiin päätöksistä vastaaviin: senaattoreihin, lain ja oikeuden palvelijoihin, pankkiireihin – kaikkiin niihin, jotka kaupungissa ovat Jotakin.

Kun Mike Ford, oikeustieteellisen priimus, pääsee firmaan töihin, hän on ihmeissään. Tarjolla on hyvä palkka, paljon luontaisetuja, mutta myös hirmuinen määrä työtä. Työtä, joka ensin vaikuttaa melko harmittomalta. On etsiydyttävä tiettyjen henkilöiden tuttavuuteen sekä tehtävä pieniä palveluksia. Hiljalleen palvelukset kasvavat ja kohta Mike tietääkin jo kaiken mitä tiedettävissä on. Hän raportoi säännöllisesti tehtävistään ja huomaa saavansa niistä aina lisäpalkkion sekä jonkinlaista tyydytystäkin. On hienoa, kun entisellä pikkuhuijarilla ja näpistelijällä on hulppea asunto, mielekäs työ sekä jopa jonkinlaista vaikutusvaltaa.

Miken tyytyväisyys alkaa kuitenkin karista, kun hän lopulta selvittää itselleenkin Henryn toimintatavat. Tämä on ottanut selville henkilöiden pienemmätkin salaisuudet, kartoittanut näiden elämää sekä perehtynyt heikkouksiin ja väärinkäytöksiin. Jokaisella on omat luurankonsa kaapissaan. Lopulta tulee aina maksun aika: maksu voi olla perinteistä käteistä, mutta useimmiten se on jonkin poliittisen päätöksen tai lakialoitteen vieminen läpi tai sen estäminen.

Kun Mike rakastuu työtoveriinsa, on tie helvettiin kivetty valmiiksi. Henry odottaa työntekijöiltään hänen toimiensa hyväksymistä eikä Mike enää voi olla varma, mihin lähteä mukaan. Peli kovenee arvaamattomaksi.

Viidensadan lista on melkoinen trilleri, jossa ovelasti tavanomaisten oikeudenkäynti- ja juristitrillerien kerrontapa kääntyy palvelemaan pimeämpää ja salaisempaa puolta. Teos on Matthew Quirkin esikoinen ja mielestäni hyvä jännäri vallan pimeiltä käytäviltä. Suosittelen kaikille trillerien sekä jännityksen ystäville, jotka eivät vierasta myöskään väkivaltaa, kidutusta ja muita rumia temppuja, joita väistämättä tässä seurassa harjoitetaan.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...