Päivi Honkapää: Viides tuuli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Päivi Honkapää on uusi kotimainen fantasiakirjailija. Viides tuuli on kuitenkin varsin perinteikkään tuntuinen kirja: luulisin, että Honkapää on Le Guininsa lukenut, ainakin sen kaltaisia mielleyhtymiä kirja itselleni toi. Ja se on hyvä se, sillä Le Guin on ehdottomasti parempi lähtökohta kuin iänikuinen Tolkien, jos klassikoihin kerran nojataan.

Viides tuuli kertoo Sawanasta, lammaspaimenesta ja tarinankertojasta, joka haluaa nähdä maailmaa omaa kotikyläänsä enemmän. Sawana on perinyt äidiltään kulkijan veren ja saanut kyvyn nähdä ja kuulla asioita, joita muut eivät huomaa. Kun kotikylään saapuu salaperäinen varas, Sawana saa tilaisuutensa. Siitä alkaa matka, jonka Sawana haluaa jäävän aikakirjoihin.

Melko perinteikäs nuoren ihmisen paikkansahakemistarina Viides tuuli on, mutta mikäs siinä: kyllä niitä maailmaan mahtuu, varsinkin näin mainiosti kirjoitettuja. Viidennen tuulen maailma on kiehtova, henkilöt miellyttäviä ja Honkapää kirjoittaa hyvin. Teos lienee suunnattu nuorten aikuisten kohderyhmälle — ainakin Kaukajärven kirjastossa se on näemmä lastenosastolla — mutta viihdyttää fantasiannälkäistä aikuistakin illan tai pari. Tätä lisää!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...