Päivi Honkapää: Viides tuuli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Päivi Honkapää on uusi kotimainen fantasiakirjailija. Viides tuuli on kuitenkin varsin perinteikkään tuntuinen kirja: luulisin, että Honkapää on Le Guininsa lukenut, ainakin sen kaltaisia mielleyhtymiä kirja itselleni toi. Ja se on hyvä se, sillä Le Guin on ehdottomasti parempi lähtökohta kuin iänikuinen Tolkien, jos klassikoihin kerran nojataan.

Viides tuuli kertoo Sawanasta, lammaspaimenesta ja tarinankertojasta, joka haluaa nähdä maailmaa omaa kotikyläänsä enemmän. Sawana on perinyt äidiltään kulkijan veren ja saanut kyvyn nähdä ja kuulla asioita, joita muut eivät huomaa. Kun kotikylään saapuu salaperäinen varas, Sawana saa tilaisuutensa. Siitä alkaa matka, jonka Sawana haluaa jäävän aikakirjoihin.

Melko perinteikäs nuoren ihmisen paikkansahakemistarina Viides tuuli on, mutta mikäs siinä: kyllä niitä maailmaan mahtuu, varsinkin näin mainiosti kirjoitettuja. Viidennen tuulen maailma on kiehtova, henkilöt miellyttäviä ja Honkapää kirjoittaa hyvin. Teos lienee suunnattu nuorten aikuisten kohderyhmälle — ainakin Kaukajärven kirjastossa se on näemmä lastenosastolla — mutta viihdyttää fantasiannälkäistä aikuistakin illan tai pari. Tätä lisää!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...