Ursula Poznanski: Viisi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuori nainen löytyy murhattuna pellolta. Hänen jalkapohjiinsa on tatuoitu koordinaatit, joista löytyy rasia. Rasiassa on muoviin pakattu irtokäsi ja lisää ohjeita. Näyttää siltä, että Salzburgin ympäristössä toimii murhaaja, joka on kovin innostunut geokätköilystä. Haluavatko poliisit lähteä mukaan peliin?

Geokätköilyssä etsitään luontoon kätkettyjä kohteita koordinaattien perusteella. Kyseessä on mainio harrastus, joka toimii hienosti myös trillerin puitteina. Kuolleiden määrä ei luonnollisesti jää yhteen ja koko ajan murhaaja pilkkaa viesteissään hidasälyisiä poliiseja. Saavatko poliisit murhaajan kiinni ajoissa?

Kirjan päähenkilönä on Beatrice Kaspary, yksinhuoltaja, joka kinastelee murhajutun taustalla ex-miehensä kanssa. Lasten hoidon järjestäminen on haaste, kun pomo hiillostaa ratkaisemaan vaikean tapauksen mahdollisimman pian. Minusta tämä yksityiselämän problematiikka ei hirveästi lisäarvoa kirjaan tuonut, mutta on sillä oma merkityksensä käänteissä ja kirja keskittyi lopulta ihan riittävästi kiehtovaan murhatutkintaan.

Geokätköilystä kiinnostuneille Viisi on ehdottomasti suositeltavaa luettavaa, kirjailija on itse geokätköilijä ja tuntee aiheen hyvin. Suomentajakin on ymmärtänyt hankkia asiantuntija-apua geokätköilysanaston suomentamiseen. Ilman geokätköilylisää Viisi on perushyvä dekkari tai trilleri, jossa on varsin mainio juoni ja hyvä henkilökaarti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Geokätköilyä jo yli 9v ja heinäkuussa Salzburgiin – kuulostaa sopivalta lomalukemiselta! 😀

  2. No sitten tuota ei kannata missään nimessä jättää väliin – saat matkalle ihan mielenkiintoisia vierailupaikkoja koordinaattien kera…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...