Matti Jalasvuori: Virus : elämän synnyttäjä, kuoleman kylväjä, ajatusten tartuttaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matti Jalasvuoren nimi kannattaa pistää mieleen. Veikkaan, että tästä virologian dosentista kehkeytyy vielä uusi Esko Valtaoja tai Kari Enqvist, siis armoitettu tieteen popularisoija. Ainakin esikoisteos Virus on mainio kirja.

Virus on lähtökohtaisesti kirja biologisista viruksista, mutta karkaa pian monenlaisille kiertoradoille. Kirja käsittelee niin vertauskuvallisempia viruksia kuten meemejä kuin aivan muitakin aiheita, kuten mustia aukkoja ja muuta kosmologian tontille kuuluvaa (Jalasvuorella on tähtitieteenkin opintoja takanaan, joten ihan nollatiedoilla ei näitäkään aiheita käsitellä). Elämän syntyä pohdiskellaan myös pitkään, siihen virukset sentään liittyvätkin.

Pieni vallattomuus aihevalinnoissa ei suinkaan haittaa, kun juttu luistaa niinkin hyvin kuin se Jalasvuorelta luistaa. Tiedettä siivittävät henkilökohtaiset anekdootit ja kaikenlaiset sivupolut ja poikkeamat. Kirja on hyvin kirjoitettu ja mukavaa luettavaa. Tätä kirjaa on helppo suositella tieteen ystäville ja toivon, että Jalasvuori jatkaa populaaritieteen kirjoittamista, lahjoja selvästikin löytyy.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...