Matti Jalasvuori: Virus : elämän synnyttäjä, kuoleman kylväjä, ajatusten tartuttaja

Virus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matti Jalasvuoren nimi kannattaa pistää mieleen. Veikkaan, että tästä virologian dosentista kehkeytyy vielä uusi Esko Valtaoja tai Kari Enqvist, siis armoitettu tieteen popularisoija. Ainakin esikoisteos Virus on mainio kirja.

Virus on lähtökohtaisesti kirja biologisista viruksista, mutta karkaa pian monenlaisille kiertoradoille. Kirja käsittelee niin vertauskuvallisempia viruksia kuten meemejä kuin aivan muitakin aiheita, kuten mustia aukkoja ja muuta kosmologian tontille kuuluvaa (Jalasvuorella on tähtitieteenkin opintoja takanaan, joten ihan nollatiedoilla ei näitäkään aiheita käsitellä). Elämän syntyä pohdiskellaan myös pitkään, siihen virukset sentään liittyvätkin.

Pieni vallattomuus aihevalinnoissa ei suinkaan haittaa, kun juttu luistaa niinkin hyvin kuin se Jalasvuorelta luistaa. Tiedettä siivittävät henkilökohtaiset anekdootit ja kaikenlaiset sivupolut ja poikkeamat. Kirja on hyvin kirjoitettu ja mukavaa luettavaa. Tätä kirjaa on helppo suositella tieteen ystäville ja toivon, että Jalasvuori jatkaa populaaritieteen kirjoittamista, lahjoja selvästikin löytyy.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...