Guillermo del Toro ja Chuck Hogan: Vitsaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elokuvaohjaaja ja tuottaja Guillermo del Toro on kirjoittanut Chuck Hoganin kanssa hyytävän vampyyritarinan Vitsauksen, joka on ensimmäinen osa tulevaa trilogiaa. Jättimäinen lentokone hyytyy täydellisesti hetken JFK:n lentokentälle laskeutumisen jälkeen. Kone pimenee ja kaikki sisällä ovat kuolleita, neljää matkustajaa lukuun ottamatta. Syitä ei tiedetä, kuolleiden veri on jostain syystä valkoista ja ennen kuin mitään on saatu selville kaikki kuolleet katoavat yön pimeyteen.

Maailman lopussa ei ole sankareita mutta taisteluun ryhtyvät pari biologitohtoria ja mystinen vanha mies. Pieni taistelujoukko karttuu tarinan edetessä ja yksi kirjan rikkauksista onkin sen monet henkilöt, niin hyvät, pahat kuin tuomitut.

Vitsauksen kieli on välillä aika tieteellistä ja jotkut kohtaukset näyttäisivät varmasti mahtavalta valkokankaalla, mutta ovat liiankin yksityiskohtaisesti selitetty kirjan sivuilla. Kuitenkin Vitsaus on koukuttava ja välillä epämiellyttävänkin karmiva. Joitakin ideoita on käytetty jo useammankin kerran, parasta onkin, että tarina jatkuu. Odotan seuraavaa osaa jo innolla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Karmivuutta piisaa, mutta minuakin tuo kielen tieteellisyys vähän tökki, tai sellainen liika selittely. Ei sen yhden kotiapulaisen erikoisia lättäjalkaisuuden vuoksi käytettäviä kenkiä olisi esimerkiksi tarvinnut mainita, kun ei se mihinkään liittynyt… vähän sellaista turhanpäiväistä selittämistä ja luennointia.

    Mutta perusjuoni hyvä ja kirja eteni todella vauhdikkaasti, harvan melkein 500-sivuisen kirjan näin nopeasti lukee. Aika elokuvallista kamaa, kyllä tästä näyttävän leffan saisi. Jokohan Guillermo del Toro suunnittelee kuvauksia?

    Eiköhän tästä tule jatko-osatkin luettua, jos kirja on vielä mielessä siinä vaiheessa kun jatkoa ilmestyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...