Guillermo del Toro ja Chuck Hogan: Vitsaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elokuvaohjaaja ja tuottaja Guillermo del Toro on kirjoittanut Chuck Hoganin kanssa hyytävän vampyyritarinan Vitsauksen, joka on ensimmäinen osa tulevaa trilogiaa. Jättimäinen lentokone hyytyy täydellisesti hetken JFK:n lentokentälle laskeutumisen jälkeen. Kone pimenee ja kaikki sisällä ovat kuolleita, neljää matkustajaa lukuun ottamatta. Syitä ei tiedetä, kuolleiden veri on jostain syystä valkoista ja ennen kuin mitään on saatu selville kaikki kuolleet katoavat yön pimeyteen.

Maailman lopussa ei ole sankareita mutta taisteluun ryhtyvät pari biologitohtoria ja mystinen vanha mies. Pieni taistelujoukko karttuu tarinan edetessä ja yksi kirjan rikkauksista onkin sen monet henkilöt, niin hyvät, pahat kuin tuomitut.

Vitsauksen kieli on välillä aika tieteellistä ja jotkut kohtaukset näyttäisivät varmasti mahtavalta valkokankaalla, mutta ovat liiankin yksityiskohtaisesti selitetty kirjan sivuilla. Kuitenkin Vitsaus on koukuttava ja välillä epämiellyttävänkin karmiva. Joitakin ideoita on käytetty jo useammankin kerran, parasta onkin, että tarina jatkuu. Odotan seuraavaa osaa jo innolla.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...