Guillermo del Toro ja Chuck Hogan: Lankeemus

Osta kirja itsellesi

Lankeemus on toinen osa Vitsaus-trilogiasta ja jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa loppui. Maailmanloppu on käsillä vampyyrien valloittaessa maailmaa viruksen lailla. Pieni joukko New Yorkissa yrittää kuitenkin parhaansa mukaan pistää kampoihin ja samalla pysyä hengissä. Juoni etenee verkalleen mutta samalla hahmot kehittyvät ja takaumat maustavat tarinaa.

Vitsaus-sarja on vampyyrikirjallisuuden moderneinta ja synkintä laitaa. Kerronta on jopa elokuvamaisen tarkkaa ja tyylikästä, kiitos kuulunee Guillermo Del Torolle. Tunnelma on synkkä ja hahmot ovat realistisia. Romantiikka on minimissään, mikä on kivaa vaihtelua vampyyribuumille.

Kun sain Lankeemuksen käsiini, selässä kiiri valmiiksi kylmät väreet. Odotin innoissani tarinalle jatkoa ja tiesin, ettei tunnelma pettäisi. Vitsaus-sarjan voi todellakin luokitella kauhuksi, kertojat tietävät mitä ihmiset todella pelkäävät.

Ensimmäisen osan pieni ongelma oli sen yliälykäs sanaviidakko, Lankeemus taas oli selvästi sarjan keskimmäinen, tapahtumat antoivat odottaa janoista lukijaansa. Kesti aikansa ennen kuin kirja imaisi tapahtumien keskelle, mutta lopulta Lankeemus osoittautui vaivan arvoiseksi ja päätös sai taas hinkumaan seuraavaa osaa. Painajaisia – ehdottomasti.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.