Meri Kuusisto: Vuosi tavaratalossa

Vuosi tavaratalossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lähes nelikymppinen Franz on uuden työn äärellä. Hän on saanut harjoittelijan paikan kaupungin vanhimmasta tavaratalosta. Luvassa on vuoden kestävä prosessi, jossa joka kuukausi työskennellään harjoittelijana eri osastolla tavaratalossa. Aikaisemmat autokoulunopettajan työt loppuivat Franzin mielestä väärin perustein, joten uudelle uralle on siirryttävä.

Franz pääsee hyvään vauhtiin tavaratalon miestenosastolla, sitten edessä on nuortenosasto, marraskuussa joulua edeltävä paketointipiste, joulukuussa somistusta, tammikuussa uusi elämä terveysosastolla ja niin edelleen. Tavaratalon vuodenkierto superpäivineen ja alennusmyynteineen tulee tutuksi.

Lukija pääsee myös kurkistamaan tavaratalon kulisseihin, työyhteisöön ja toimintatapoihin, joita tavallinen tavaratalon asiakas ei näe. Tavaratalo on kriisissä, koska myynti on laskussa. Kuluja pitäisi leikata, uudenlaisia elämyksiä tarjota ja ties mitä – johdon suunnitelmat tavaratalon virkistämiseksi saavat kirjan edetessä ensin normaalien konsultti-ideoiden muodon, mutta sitten aivan omituisia muotoja.

Vuosi tavaratalossa on toisaalta kertomus päähenkilönsä kasvusta ihmisenä, toisaalta omituinen fantasia tavaratalon arjesta, toisaalta terävää satiiria yritysmaailmasta. Kirja on viihdyttävä, omintakeinen teos.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...