Meri Kuusisto: Vuosi tavaratalossa

Vuosi tavaratalossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lähes nelikymppinen Franz on uuden työn äärellä. Hän on saanut harjoittelijan paikan kaupungin vanhimmasta tavaratalosta. Luvassa on vuoden kestävä prosessi, jossa joka kuukausi työskennellään harjoittelijana eri osastolla tavaratalossa. Aikaisemmat autokoulunopettajan työt loppuivat Franzin mielestä väärin perustein, joten uudelle uralle on siirryttävä.

Franz pääsee hyvään vauhtiin tavaratalon miestenosastolla, sitten edessä on nuortenosasto, marraskuussa joulua edeltävä paketointipiste, joulukuussa somistusta, tammikuussa uusi elämä terveysosastolla ja niin edelleen. Tavaratalon vuodenkierto superpäivineen ja alennusmyynteineen tulee tutuksi.

Lukija pääsee myös kurkistamaan tavaratalon kulisseihin, työyhteisöön ja toimintatapoihin, joita tavallinen tavaratalon asiakas ei näe. Tavaratalo on kriisissä, koska myynti on laskussa. Kuluja pitäisi leikata, uudenlaisia elämyksiä tarjota ja ties mitä – johdon suunnitelmat tavaratalon virkistämiseksi saavat kirjan edetessä ensin normaalien konsultti-ideoiden muodon, mutta sitten aivan omituisia muotoja.

Vuosi tavaratalossa on toisaalta kertomus päähenkilönsä kasvusta ihmisenä, toisaalta omituinen fantasia tavaratalon arjesta, toisaalta terävää satiiria yritysmaailmasta. Kirja on viihdyttävä, omintakeinen teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...