Boris Hurtta: Yötuulen vartijat

Osta kirja itsellesi

Boris Hurtta on maineikas suomalainen pulp-kirjailija ja Yötuulen vartijat jälleen yksi Hurtan novelleja kokoava teos. Tähän on koottu nippu aikaisemmin julkaistuja novelleja (muun muassa PortissaSpinissä ja Tähtivaeltajassa), joita Hurtta on uudistanut ja editoinut.

Kokoelma ei ole aivan tasalaatuista tavaraa, mutta kioskikirjallisuuden ystävä löytää kokoelmasta varmasti jokusen mieluisen novellin. Esimerkiksi kirjan lopettava Neljäs kerros on vallan oivallista kauhua paikalleen jämähtäneen virastotalon uumenissa. Muutoin liikutaan monenlaisissa maisemissa: on fantasiamaailmoja, historiallisia tarinoita, mutta myös nykyaikaa. Tarinoita yhdistää päähenkilönä toimiva mies, joka useimmiten joutuu kohtaamaan jotain, joka ylittää käsityskyvyn ja voimavarat.

Mukavana lisänä kokoelmassa on Hurtan jälkisanat, joissa jokaisen novellin taustaa kuvaillaan lyhyesti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...