Boris Hurtta: Yötuulen vartijat

Yötuulen vartijat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Boris Hurtta on maineikas suomalainen pulp-kirjailija ja Yötuulen vartijat jälleen yksi Hurtan novelleja kokoava teos. Tähän on koottu nippu aikaisemmin julkaistuja novelleja (muun muassa Portissa, Spinissä ja Tähtivaeltajassa), joita Hurtta on uudistanut ja editoinut.

Kokoelma ei ole aivan tasalaatuista tavaraa, mutta kioskikirjallisuuden ystävä löytää kokoelmasta varmasti jokusen mieluisen novellin. Esimerkiksi kirjan lopettava Neljäs kerros on vallan oivallista kauhua paikalleen jämähtäneen virastotalon uumenissa. Muutoin liikutaan monenlaisissa maisemissa: on fantasiamaailmoja, historiallisia tarinoita, mutta myös nykyaikaa. Tarinoita yhdistää päähenkilönä toimiva mies, joka useimmiten joutuu kohtaamaan jotain, joka ylittää käsityskyvyn ja voimavarat.

Mukavana lisänä kokoelmassa on Hurtan jälkisanat, joissa jokaisen novellin taustaa kuvaillaan lyhyesti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...