Rukiin viljava historia

Annika Luther: Rukiin viljava historia

Ruisleipä on äänestetty Suomen kansallisruoaksi, ja miksipäs ei – onhan tämä sitkeä kasvi otollinen juuri meidän pohjoisiin olosuhteisiimme. Mutta miten keskiaasialaisesta rikkakasvista tuli Suomen kansallisvilja? Annika Luther perkaa kirjassaan rukiin viljavaa historiaa. Tarinassa on yksi jos toinenkin yllättävä käänne. Luther aloittaa vuosimil... Lue koko vinkki »
Nälästä nautintoihin

Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi: Nälästä nautintoihin : ruoan tarina

Tiesitkö, että 1600-­luvulla muskottisäkillisen hinnalla sai ostaa talon Lontoosta? Tai että kahvi on alunperin lähtöisin Etiopiasta ja sen nimi tulee arabiankielisestä sanasta qahwa, joka tarkoitti tummanpunaista viiniä? Tai mitä mahtavatkaan olla 1800-­luvun suomalaisessa keittokirjassa mainitut rippula, tukkula tai nökkälä? Tai mihin tarkoitukse... Lue koko vinkki »