Juha-Pekka Koskinen: Pariisinvihreä työhuone

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pariisinvihreä työhuone on tuotteliaan kirjailijan novellikokoelma, johon tartuin varovasti. Uusi tuttavuus vaatii aina hieman varovaista tutustumista. Hiukan hapuillen, sivu kerrallaan menin eteenpäin ja huomasin melkeinpä heti, että meistä tuli kavereita. Luin takakannen tekstin vasta viimeiseksi ja siellä se oli: Novelleja yhdistää hiukan vinksahtanut huumori. Juuri näin!

Tämä kirja oli hyvä matkakirja, koska novelleja on helppo lukea lähes missä vaan. Koskisen novellit ovat ihania, täynnä kaikkea, satua ja kuitenkin totta. Pieniä tarinoita, jotka jäävät jatkamaan elämää lukijan päässä. Ihan arkielämää ja jokunen novelli niin tätä päivää, että melkein meni hermot… Novellit ovat koskettavia, kerrotaan tapauksista, tunnelmista ja fiiliksistä, mahtavia kiellellisiä kuvakulmia ja aina lopussa jokin loppuhuipentuma.

Olin erityisen ilahtunut kielestä, jota Koskinen käyttää, se on suorastaan runollista. Herkuttelin sillä välillä niin, että meinasi tarina jäädä. Hän kuvaa kaikkea niin, että tuntuu kuin lukija olisikin kirjoittaja. Mietin esimerkkiä siitä, mutta en voi laittaa tänne mitään. Suosittelen tarttumaan kirjaan ja valitsemaan itse.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...