Jay Bonansinga ja Robert Kirkman: Walking Dead : Kuvernöörin nousu

The Walking Dead: Kuvernöörin nousu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuvernöörin nousu on ensimmäinen kolmesta Walking Dead -sarjan kuvernööriä koskevista kirjoista. Kirjan ovat kirjoittaneet Walking Dead -sarjakuvan käsikirjoittanut Robert Kirkman ja kauhukirjailija Jay Bonansinga. Kirkmanin taustalla on mittava ura sarjakuvien parissa niin Imagella kuin Marvelillakin. Jay Bonansinga puolestaan on suomalaisille aika tuntematon. Hän on voittanut palkintoja kahdella lyhytelokuvallaan: City of Men ja Stash. Tämän lisäksi hän on kirjoittanut yli kymmenen kauhu- ja rikoskirjaa.

Juoni alkaa hyvin samaan tapaan kuin mikä tahansa perus zombie -aiheinen kirja. Lukijan eteen marssitetaan joukko selviytyjiä, jotka yrittävät parhaansa mukaan selvitä zombie-infektion uhan alla. Selviytyjäjoukko koostuu Philipistä, tämän tyttärestä Pennystä, veljestä Brianista ja Philipin kahdesta ystävästä Bobbysta ja Nickistä. Selviytyjät Philipin johdolla väistelevät epäkuolleita, linnoittautuvat rakennuksiin ja vuorovaikuttavat toisten selviytyjien kanssa.

Tarinaa kerrotaan sekä Philipin että Brianin näkökulmasta. Veljesten välinen suhde luo pohjan varsin samankaltaiselle ihmissuhteisiin pohjautuvalle kerronnalle, mistä itse sarjakuva ja tv-sarjakin on tullut tutuksi.

Sivuhuomiona täytyy sanoa, että kirja sisältää lajityypilleen ominaisia varsin raakoja kohtauksia. Tämä kyseinen kirja ei kenties ole niille, jotka moisia vierastavat. Mikäli varoituksesta ei säikähdä, saattaa kirja olla kokeilun arvoinen. Kuvernöörin nousu on varsin korkeatasoinen omassa lajityypissään. Seuraavan Walking Dead -sarjakuva-albumin ilmestymisaika on vasta syksyllä. Mikäli eläviä kuolleita kaipaa jo ennen sitä, on Kuvernöörin nousu hyvä korvike.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...