Jay Bonansinga ja Robert Kirkman: Walking Dead : Kuvernöörin Tuho: osa 1

Osta kirja itsellesi

Televisiosarjan myötä suureen suosioon nousioon nousseen The Walking Dead -kirjasarjan kolmas osa on ilmestynyt. Kirjasarjan ideana on selittää sarjakuvassa esiintyvien taustahahmojen taustoja.

Woodburya hallitsevan Kuvernöörin valtakausi uhkaa olla tulossa tiensä päähän. Pelolla hallitseminen aiheuttaa yhteiskunnassa tilanteen kärjistymisen, jossa toisinajattelijat ajautuvat selkä seinää vasten. Tilannetta ei auta myöskään, että Kuvernööri vaipuu yhä syvemmälle hulluuteen.

Walking Dead -kirjasarjan kolmas osa sai ilmestyessään suhteellisen paljon kritiikkiä. Tähän syynä oli aikaisemmin trilogiaksi kaavaillun sarjan viimeisen osan jakaminen kahteen osaan. Monien sarjan fanien mielestä kirja vaikutti rahastukselta: sarjaa haluttiin venyttää niin pitkälle kuin mahdollista.

Kirjan ensimmäinen puolisko on kieltämättä hieman hidastempoista. Osa tästä johtuu siitä, että kirjan tarina sijoittuu sarjakuvan juonen yhteyteen ja kirjan juonen asettaminen osaksi jo kerrottuja tarinankappaleita ei ole niin helppoa. Osaksi se on myös valitettavasti heikkoa kerrontaa.

Sarjasta hyppää myös esiin paikoitellen ”videopelilogiikkaa” toimintakohtauksissa ja turhaa keskittymistä aseisiin, jotka molemmat syövät tarinan uskottavuutta. Molemmat seikat kummastuttavat, koska ne olisivat olleet helppo karsia editointivaiheessa tehokkaammaksi.

The Walking Dead : Kuvernöörin tuho : osa 1 on ikävän keskeneräinen kokonaisuus. Toki aikaisemmat osatkaan eivät ole mitään kirjallisia mestariteoksia, mutta niiden ei ole tarkoituskaan olla. Silti kaksi ensimmäistä osaa ovat hiotumpia.

Ongelmistaan huolimatta Kuvernöörin tuho : osa 1 tyydyttänee genren ja sarjan ystäviä. Siinä missä kaksi edellistä osaa olivat aikalailla itsenäisiä teoksia, jotka olisi voinut ihan hyvin lukea tietämättä sarjasta sen enempää, vaatii tämä osa edellisten osien tai sarjakuvan tuntemista. Siksi tutustuminen sarjaan kannattaa aloittaa sarjan edellisistä osista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...