Jay Bonansinga ja Robert Kirkman: The Walking Dead : Laskeutuminen

Laskeutuminen

Osta kirja itsellesi

Vaikka The Walking Dead -sarjan julkaiseminen suomeksi sarjakuvamuodossa onkin toistaiseksi päättynyt, on suosikkisarjaan tarjolla onneksi vielä kirjoja. Zombifiktio onkin salattu paheeni. Walking Deadin menestys toi genren ensimmäistä kertaa laajaan yhteisön tietoon Suomessa ja maailmalla sarjan suosio on ollut valtava.

Walking Dead -sarjan peruslähtökohta on tuttu kaikille genren faneille. Maailmanloppu on käsillä ja elävät kuolleet ovat ainainen uhka viimeisille selviytyjille.

Sarja yleisesti ottaa ryhmän selviytyjiä tarkkailtavakseen ja seurailee näiden haasteita muuttuneessa maailmassa. Tähän osaan asti Walking Dead -kirjat ovat pääasiassa olleet muissa medioissa olleiden tapahtumien uudelleenkerrontoja toisesta näkökulmasta.

Sarjakuvan (ja televisiosarjan) päähenkilöitä terrorisoinut Kuvernööri on kuollut. Hänen muodostamansa yhteisön jäänteistä on noussut esiin selviytyjäryhmä, joka joutuu palaamaan jälleen suojattomaan elämään.

Heidän johtajakseen nousee Lilly Caul, joka joutuu välittömästi vaikeaan asemaan. Hänen johdollaan he pelastavat toisen selviytyjäryhmän, joka liittyy heidän seuraansa. Tätä toista ryhmää johtaa epäilyttävä saarnamies ja Lilly vuorostaan joutuu oppimaan, että vaikka maailma on täynnä zombeja, vaarallisin asia saattaa silti olla toinen elossa oleva ihminen.

Tähän mennessä olevista Walking Dead -kirjoista pidin tästä eniten. Aikaisemmat kirjat ovat olleet ihan sulavia kokonaisuuksia, mutta koska tarinoiden osia on nähty muualla, ne eivät ole olleet yhtä jännittäviä.

Laskeutuminen vie tarinan ensimmäistä kertaa kunnolla tuntemattomalle maaperälle. Se lakkaa olemasta vain oheistuote ja seisoo omilla jaloillaan.

Mikäli genre kiehtoo, Laskeutuminen on mainiota luettavaa. Se ei ole korkeakulttuuria, mutta toimivaa viihdettä. Se tarjoaa lukijalleen juuri sitä mitä Walking Dead -sarjan fani voisi toivoa ja on varmasti paras pienessä genressään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.