Anssi Mononen (toim.): 12 tuumaa : tarinoita suomalaisista levykaupoista

Osta kirja itsellesi

Komeasti joukkorahoitusta Mesenaatti-palvelussa kerännyt 12 tuumaa on kirja suomalaisista levykaupoista. Kirjan kirjoittajat ovat viettäneet tuntikausia levykauppojen valikoimia pläräten ja kauppiaiden kanssa jutellen. Tuloksena syntynyt kirja on kunnianosoitus suomalaiselle levykauppa-alalle.

Kirjassa on esitelty erityisesti Helsingin levykauppoja, mutta myös jonkin verran muiden kaupunkien tarjontaa. Tampere on varsin edustavasti katettu, mutta esimerkiksi Jyväskylästä ei ole mitään mainintaa – tokihan Airon musiikki olisi juttunsa ansainnut.

Jos siis olet koskaan miettinyt, millaista on levykauppiaan elämä ja miten vaikkapa Tunnelin levy, Digelius, Keltainen jäänsärkijä, Oskun divari tai vaikkapa uudemmista Levykauppa Äx ovat saaneet alkunsa, kukoistaneet ja – joidenkin osalta – kohdanneet loppunsa, tämä kirja toimii varmasti.

Haastatteluista käy ilmi, että levykauppiaana toimiminen on oma elämäntapansa ja jonkinlainen luonnehäiriö, jolle ei vain voi mitään. Pakko myöntää, että divarinpitäjäksi voisin itsenikin kuvitella vanhemmilla päivilläni, joskin kaupittelisin kyllä vinyylin sijasta pahvia ja puuta eli käytettyjä lautapelejä. Mielenhäiriönsä kullakin. Tätä kirjaa on yhtä kaikki helppo suositella kaikille levykaupoissa aikaansa viettäneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...