Rinna Saramäki: 250 ilmastotekoa, joilla pelastat maailman

250 ilmastotekoa, joilla pelastat maailman

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilmastokriisin painaessa päälle toimenpiteitä vaaditaan ihan jokaiselta. Kukaan ei ole osaton asiassa. Jokaisen ihmisen panoksella on merkitystä. Rinna Saramäki on laatinut oivallisen oppaan, joka kertoo, mitä kaikkea yksittäinen ihminen voi ilmastokriisin pysäyttämiseksi tehdä.

Kirjassa on paljon selkeitä, tutkimustietoon perustuvia ohjeita. Osa on hyvin käytännönläheisiä, osa taas herättelee ajattelemaan ja vaikuttamaan korkeammalla tasolla. Yhtä kaikki: olit missä asemassa tahansa, voit tehdä jotain ilmastokriisin torjumisen eteen, jos et muuta niin ainakin ottaa selvää asioista, kertoa muille ja vaikuttaa sitä kautta.

Hyvä tapa aloittaa on tehdä joku hiilijalanjälkitesti, esimerkiksi Sitran Elämäntapatesti, ja ottaa selvää, missä oman elämäntapasi suurimmat ongelmat ovat. Erittäin helppo ja tehokas päätös on myös lopettaa lentokoneilla lentäminen, erityisesti kaikista saastuttavimmat kaukomatkat. Muutenkin kulutuksen kohdalla jokaisen ostoksen tarpeellisuuden harkitseminen ja siirtyminen pois kulutuskeskeisestä elämäntavasta on aina hyvä päätös ympäristön kannalta.

Ennen kaikkea: ota selvää ja tee jotain, sillä kaikkien ihmisten teoilla on merkitystä. Jos et tiedä, mitä tehdä, tämä kirja on erinomainen aloituspiste josta saa paljon hyviä ideoita.

Kirjavinkit.fi toimii WP-palvelun päästöneutraaleilla palvelimilla ja olemme lisäksi hyvittäneet toiminnastamme johtuvia päästöjä Hiilipörssissä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...