5 minuutin satuaarteet

Osta kirja itsellesi

5 minuutin satuaarteet tarjoaa tuttuja satuja lyhennettyinä ja uudelleen kerrottuina. Kirjassa on useita kirjoittajia ja kuvittajia, mutta kokonaisuus on tasapainoinen. Jokainen satu on saanut kolme aukeamaa eli kuusi sivua, ja yhteensä kirjassa on 31 klassikkoa. Mukana on niin eläinsatuja ja kansantarinoita kuin perinteisiä prinsessasatuja Prinsessa Ruususesta lähtien. Kuvitustyylit vaihtelevat tietokonepiirrosta pehmeämpiin linjoihin, ja kuvat värittävät kirjaa onnistuneesti.

Grimmin veljesten ja H. C. Anderssenin jälki näkyy, vaikka tiivistämisen ja uudelleen kerronnan myötä sadut ovat saattaneetkin hieman muuttua. Toisaalta monista klassikoista elää useita versioita. Vaikka mukana on kansansatujen raakoja puolia silmienpuhkomisineen ja uuniin heittämisineen, joissain tarinoissa on valittu pehmeämpi tie. Punahilkassa puunhakkaaja ei tapa sutta vaan ravistelee isoäidin ja Puhahilkan suden suun kautta ulos, eikä Tuhkimon sisarpuolilta leikellä jalkoja. Kun satuja lyhennetään, niiden opettavaisuus nousee entistä näkyvämmäksi. Siksi tiivistäminen sopii erityisesti eläinsatuihin, joita kirjassa on mukana kiitettävä määrä.

5 minuutin satuaarteet toimii hyvänä johdantona kansansatuihin ja perinteisiin kertomuksiin ja tarjoaa iltasatuja niihin iltoihin, kun aikaa ei ole paljon. Etsisin silti käsiini myös klassikoiden pidemmät versiot, joissa tarinoiden monipuolisuus ja syvyys pääsevät paremmin esille.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.