Brian Fies: A Fire Story

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuoden 2017 Kalifornian metsäpaloissa kuoli 44 ihmistä ja tuhannet ihmiset jouduttiin evakuoimaan liekkien tieltä. Sarjakuvataitelija Brian Fies oli yksi niistä ihmisistä, jotka menettivät katastrofissa koko omaisuutensa ja niinpä hän teki ainoan asian, jonka osasi: piirsi kokemuksistaan sarjakuvan.

Alkuperäisen 18-sivuisen nettisarjakuvan Fies teki aiheesta heti tapahtumien aikaan. A Fire Story laajentaa tätä alkuperäistä sarjakuvaa reilun 150 sivun mittaiseksi teokseksi. Siinä missä alkuperäinen sarjakuva käsitteli hyvin henkilökohtaista kokemusta, A Fire Story käsittelee maastopalojen vaikutusta myös laajempaan yhteisöön; sarjakuvaa rytmittävät myös muiden ihmisten kertomukset kotiensa menettämisestä.

Sen lisäksi Fies kertoo katastrofin jälkipyykistä, eli miten tuhansien kotien tuhoutuminen on vaikuttanut alueen talouteen, tai kuten Fies kiteyttää tilanteen “misery trickled down”. Kalifornia on jo ennestään hyvin kallis paikka asua, ja tuhannet kodittomat ihmiset löysivät itsensä yllättäen tilanteesta, jossa hyvän bisneksen vainunneet vuokraisännät vaativat mistä tahansa hökkelistä kohtuuttomia summia.

A Fire Story on kaikin puolin mielenkiintoinen ja koskettava teos, joka näyttää sarjakuvajournalismin voiman. Lisää tällaisia, kiitos! Suosittelen myös Brian Fiesin aikaisempaa sarjakuvaa Mom’s Cancer, joka on omaelämäkerrallinen sarjakuva Brianin äidin parantumattomasta keuhkosyövästä ja sen vaikutuksesta koko perheeseen.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...