Claes Andersson: Aamu meren rannalla

Osta kirja itsellesi

Claes Anderssonin uudessa kokoelmassa vaihtelevat niin tunteet, aika kuin mittasuhteet. Se on kuin kävelisi huoneessa, joka on välillä omassa asunnossa, välillä ulkona suuressa maailmassa ja välillä omassa päässä.

Toistuvia teemoja ovat lapsuus, isäsuhde sekä päivän uutisten aiheuttamat huomiot ja tunnereaktiot. Taide ja jalkapallo taas ovat kuin henkireikiä, mahdollisuus elää hetki toisenlaisessa, Anderssonin näköisessä maailmassa.

”Tuntuu turvallisemmalta ajatella jalkapalloa kuin Ukrainaa.”

Kokoelman pääruno on 31 sivun pituinen Sisäänhengitys, uloshengitys. Se käy läpi laajan tunneskaalan, virtaa voimalla läpi oman elämän pikkuasioiden ja maailmanpolitiikan välillä. Runon kertoja katselee ja kuuntelee, tekee havaintoja ja pukee ne usein melko vimmaisiksi sanoiksi.

78-vuotiaan Anderssonin tekstit yrittävät ymmärtää ja hyväksyä, vaikka oma oikeustaju ja tunteet sotisivatkin vastaan. Hänen kynänsä tekee edelleen erittäin terävää jälkeä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...