Claes Andersson: Aamu meren rannalla : sisäänhengitys, uloshengitys

Aamu meren rannalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Claes Anderssonin uudessa kokoelmassa vaihtelevat niin tunteet, aika kuin mittasuhteet. Se on kuin kävelisi huoneessa, joka on välillä omassa asunnossa, välillä ulkona suuressa maailmassa ja välillä omassa päässä.

Toistuvia teemoja ovat lapsuus, isäsuhde sekä päivän uutisten aiheuttamat huomiot ja tunnereaktiot. Taide ja jalkapallo taas ovat kuin henkireikiä, mahdollisuus elää hetki toisenlaisessa, Anderssonin näköisessä maailmassa.

“Tuntuu turvallisemmalta ajatella jalkapalloa kuin Ukrainaa.”

Kokoelman pääruno on 31 sivun pituinen Sisäänhengitys, uloshengitys. Se käy läpi laajan tunneskaalan, virtaa voimalla läpi oman elämän pikkuasioiden ja maailmanpolitiikan välillä. Runon kertoja katselee ja kuuntelee, tekee havaintoja ja pukee ne usein melko vimmaisiksi sanoiksi.

78-vuotiaan Anderssonin tekstit yrittävät ymmärtää ja hyväksyä, vaikka oma oikeustaju ja tunteet sotisivatkin vastaan. Hänen kynänsä tekee edelleen erittäin terävää jälkeä.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...