Paula Bulling: Aamuvirkkujen maassa

Aamuvirkkujen maassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ajankohtaista sarjakuvaa turvapaikanhakijoista. Aamuvirkkujen maa on tosin Saksa, tarkemmin Saksi-Anhalt, jossa sarjakuvapiirtäjä Paula Bulling tutustui turvapaikanhakijoihin vuonna 2012 osana Goethe-instituutin Comic-Transfer-ohjelmaa, jossa sarjakuvantekijät matkustivat Euroopassa ja Lähi-Idässä tutustuen turvapaikanhakijoiden tilanteeseen.

Vuonna 2012 Saksassakaan ei oltu vielä nähty nykyistä turvapaikanhakijoiden vyöryä, mutta ongelmat olivat jo samoja kuin nyt. Bulling kritisoi varsinkin pakolaisten liikkumisenvapauden rajoittamista. Vastaanottokeskukset ovat syrjässä kaikkialta, joten minkäänlainen normaali elämä on vaikeaa. Pakolaisten liikkumista osavaltioiden välillä on myös rajoitettu.

Näkökulma on henkilökohtainen, Bulling on itse teoksensa päähenkilö. Bulling käsittelee myös sitä, mikä oikeus hänellä on ulkopuolisena kertoa muiden ihmisten elämästä. Onko Bulling vain valkoinen tutkimusmatkailija, joka kuvailee jotain vierasta, tarkastelee pakolaisia ulkopuolelta? Kysymys on aiheellinen.

Piirrosjälki on karua ja luonnosmaista. Sopiihan se hyvin yhteen aiheen ankeuden kanssa. Albumin myyntituotot menevät lyhentämättöminä SPR:lle turvapaikanhakijoiden auttamiseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...