Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa

Aika mennyt palaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomalainen Klarissa muuttaa lastensa kanssa miehen työn mukana vuodeksi Bostoniin. Perhe majoittuu aluksi pieneen kaksioon ja Klarissan hermot ovat hieman pinkeällä. Jo lapsena Suomessa hän näki painajaisia eräästä tytöstä. Nyt matkalla lentokoneessa hän on nähnyt outoja unia Cocosta, Corinnesta, joka pakeni juutalaisvainoja. Unet tuntuvat uudessa tilanteessa vielä todellisemmilta ja Klarissa alkaakin kirjoittaa niitä muistiin, aluksi vain huvin vuoksi sekä ehkä tarkoituksena kirjoittaa niistä kirja.

Kun perhe löytää Bostonin lähiöstä täydellisen talon oleskelun loppuajaksi, Klarissa menee täysin tolaltaan. Hän tuntee elävänsä Corinnen elämää, ainakin joskus. Hän näkee Corinnen ja tämän ystävättären, tuntee Corinnen myöhemmän aviomiehen ja kokee tämän muitakin tunteita. Mikael tuntuu pitävän Klarissaa jo hiukan heikkohermoisena, kun tämä valveillakin vaipuu joskus outoon tilaan. Lisäksi talossa on jotakin perin kummallista – on kuin hän tuntisi sen jo valtavan hyvin ennestään. Välillä hän alkaa epäillä mielensä olevan järkkymässä…

Corinnen elämä vaivaa jatkuvasti jokapäiväisen lastenhoidon ja muiden kotitöiden ohella Klarissaa ja hän ehdottaakin, että saisi itselleen hieman vapaata tutkiakseen asiaa historialliselta pohjalta. Mikael ei tähän oikein ole suostuvainen ja heidän suhteensakin tuntuu kylmenevän. Corinnellekin tapahtuu kamalia asioita ja nämä häiritsevät jo koko perheen elämää. Naapurin vanhempi rouva Rachel kuitenkin puhuu rauhoittavasti jälleensyntymisestä ja kehoittaa suhtautumaan avoimesti Corinnen ilmestymiseen ja puheisiin – Klarissan olisi vain elettävä ja tunnettava Corinnen mukana tämän kokemukset.

Aika mennyt palaa on kotimaiselta esikoiskirjailijalta Karoliina Timoselta varsin mukava uutuus romantiikasta ja hieman poikkeavasta todellisuudesta kiinnostuneille. Tarjolla on siis sekä perhedraamaa että ihmissuhteita ennen ja nyt, mutta myös ajatus sielunvaelluksesta ja jälleensyntymästä. Kaikki tuntuu olevan tässä romaanissa kohdallaan eli suosittelen draaman ja romantiikan ystäville, mikään hurjan kevyt kirja tämä ei ehkä kuitenkaan ole. Missä kulkevatkaan oman todellisuutemme rajat? Lukijan tämä tempaa mukaansa ja päästää kurkistamaan sisään hiukan oudommista ovista tavallisen rakkauskertomuksen ja perhedraaman sijaan.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...