Elma van Vliet: Äiti & isä : kertokaa minusta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Äiti & isä : kertokaa minusta on jälleen yksi vaihtoehto erilaisten täytettävien vauvakirjojen laajaan skaalaan, ja laadukas vaihtoehto muuten onkin. Sellainen kirja, joka huutaa päästä kirjoittamisesta pitäville vanhemmille osoitettuun lahjapakettiin. Itse ottaisin tämän ilman muuta puolivuotiaani kohdalla käyttöön, mikäli en olisi niin todellisen saamaton, mitä tämäntyyppisiin täytettäviin kirjoihin tulee.

Monista muista vauvakirjoista – ja tämähän ei muuten sinänsä ole pelkästään vauvakirja, sillä tätä on tarkoitus täyttää aina teini-ikään, 18-vuotiaaksi asti – poiketen kirjan ulkonäkö on hillitty ja yksinkertainen. Täytettynä se tulee olemaan juuri päähenkilöhahmonsa näköinen; sen ainoa kuvitus ovat valokuvat, joita sinne on vuosien mittaan tarkoitus liittää.

Kirjan ideana on täyttää sitä vuosittain, aina hiukan erilaisiin kysymyksiin vastaillen. Toiset vastauksista saa antaa äiti, toiset isä. Neljännestä vuodesta alkaen mukana on myös Näin ajattelen -osio, johon on tarkoitus kirjoittaa lapsen omia ajatuksia yhdessä hänen kanssaan. Lisäksi tilaa on piirroksille tai vaikkapa muiden sukulaisten terveisille ja kommenteille.

Oih! Tällaista muistojen aarrearkkua olisi kyllä ihastuttavaa päästä itsekin availemaan, joten jo yksin sen vuoksi annan suuren suositukseni. Ja ehkäpä kuitenkin otan itseäni niskasta kiinni ja rupean täyttämään kirjaa omalle tyttärelleni.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...