Matthew MacDonald: Aivot : Käyttäjän käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alkuperäisteos kuuluu O’Reilly-kustantamon Missing manuals -sarjaan, eli puuttuviin käyttöoppaisiin. Kätevä aivojen käyttäjän käsikirja todellakin puuttuu peruskokoonpanosta, joten tämä julkaisu paikkaa todella kriittisen puutteen. Opas on mainio: se käsittelee aivoja monipuolisesti, kattavasti ja helppotajuisesti. Kirja on todellakin kirjoitettu kuten hyvä käyttöopas.

Näkökulma on mukavasti tutkittuun tieteeseen nojaava, mutta erittäin käytännönläheinen. Kirja esittelee aivojen toiminnan piirteitä ja puutteita, käy läpi vaadittavat ylläpitotoimet eli unen ja ruoan merkityksen, kuvaa aivojen kehitystä hedelmöityksestä vanhuuden rappeutumiseen ja käsittelee mielihyvän, stressin ja rakkauden kaltaisia peruskysymyksiä.

Kirjasta oppii paljon hyödyllistä omista aivoistaan ja niiden toiminnasta. Käytännön ohjeistuksesta mainittakoon ruokavinkit, persoonallisuustestit, muistitekniikat ja listat tavallisimmista päättelyvirheistä ja ohjeet niiden kitkemiseen. Erilaiset optiset illuusiot ja muut aivoja hämäävät harhat vastaavat puolestaan viihteestä. Tämän kirjan pitäisi tulla jokaisen ihmisyksilön mukana, sen verran valaisevaa sen sisältö oli.

Suosittelen kaikille aivoistaan kiinnostuneille!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...