Matthew MacDonald: Aivot : Käyttäjän käsikirja

Osta kirja itsellesi

Alkuperäisteos kuuluu O’Reilly-kustantamon Missing manuals -sarjaan, eli puuttuviin käyttöoppaisiin. Kätevä aivojen käyttäjän käsikirja todellakin puuttuu peruskokoonpanosta, joten tämä julkaisu paikkaa todella kriittisen puutteen. Opas on mainio: se käsittelee aivoja monipuolisesti, kattavasti ja helppotajuisesti. Kirja on todellakin kirjoitettu kuten hyvä käyttöopas.

Näkökulma on mukavasti tutkittuun tieteeseen nojaava, mutta erittäin käytännönläheinen. Kirja esittelee aivojen toiminnan piirteitä ja puutteita, käy läpi vaadittavat ylläpitotoimet eli unen ja ruoan merkityksen, kuvaa aivojen kehitystä hedelmöityksestä vanhuuden rappeutumiseen ja käsittelee mielihyvän, stressin ja rakkauden kaltaisia peruskysymyksiä.

Kirjasta oppii paljon hyödyllistä omista aivoistaan ja niiden toiminnasta. Käytännön ohjeistuksesta mainittakoon ruokavinkit, persoonallisuustestit, muistitekniikat ja listat tavallisimmista päättelyvirheistä ja ohjeet niiden kitkemiseen. Erilaiset optiset illuusiot ja muut aivoja hämäävät harhat vastaavat puolestaan viihteestä. Tämän kirjan pitäisi tulla jokaisen ihmisyksilön mukana, sen verran valaisevaa sen sisältö oli.

Suosittelen kaikille aivoistaan kiinnostuneille!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...