Josephine Tey: Ajan tytär

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Poliisiupseeri Alan Grant viruu sairaalassa jalka paketissa tylsistymisen partaalla. Kirjapino vuoteen vieressä ei houkuttele, eivätkä pikaisesti käväisevät vieraat saa mieltä kohenemaan. Kun Alan saa käsiinsä pinon historiallisia muotokuvia, alkavat kyllästyneet aivosolut raksuttaa. Etenkin yksi muotokuva kiinnittää Grantin huomion, kuningas Rikhard III kuva. Suurena ihmistuntijana Grant ei pysty yhdistämään kuvaa kuninkaan tarinaan ja rupeaa tutustumaan historiaan syvemmin.

Grantin innostus ja salapoliisin ote tarttuu lukijaan ja historiaan syventyminen on nautinnollista luettavaa. Ajan tytär on kadonnut helmi. Kirja on kirjoitettu jo 1950-luvulla ja on osa poliisiupseeri Alan Grantista kertovaa sarjaa. Teos on kuitenkin itsenäinen teos ja Josephine Teyn suosituimpia. Kirja on sekoitus Takaikkunaa ja Da Vinci -koodia. Historia herää henkiin, vaikka kirjassa seuraamme Alan Grantia, joka lukee Rikhard III elämästä ja tutkii faktoja. Kirja saa kiinnostumaan Englannin kuninkaallisten historiasta. Lukija saa huomata, kuinka paljon maine perustuu siihen, mitä halutaan uskoa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...