Annika Eronen: Älä unohda, Maret

Älä unohda, Maret

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen niin ihastunut Annika Erosen jännitysromaaneihin, että on ihan pakko ollut lukea ne kaikki. Tämä viimeisin, Älä unohda, Maret, oli sellainen, että kuuntelin sen kahteen kertaan!

Kirjassa mennään ikään kuin kahta tietä, ihaillaan maisemia ja tutustutaan ihmisiin. Sitten tullaan kohtaan, jossa nämä kaksi tietä yhdistyvät ja onkin vain se yksi tie ja kaikki asiat jotenkin vain loksahtavat paikoilleen.

Ensin kerrotaan Kirsistä, joka on varakas kolmen lapsen äiti, mutta joutuu käyttämään avustajia, koska on sairaskohtauksen saatuaan tuen tarpeessa. Hän on kuitenkin se, joka murhataan. Miksi? Sitä selvitellään koko kirjan matkan. Kirsi vaikutti olevan tyyppi, josta kukaan ei oikein tykännyt, koska hän kohteli kaikkia todella huonosti.

Sitten on Eston ja Maret, sisarukset, joiden kanssa kertoja ystävystyy ja viettää ihanaa aikaa, jopa niin, että on suhteessa Maretin kanssa, kunnes tapahtuu jotain ja kaikki hajoaa. Kolmikon yhteiselo on kuvattu niin, että itsekin olisi voinut olla mukana, vaikka ei ihan loppuun asti.

Kaiken keskellä on rikoskomisario Hannu Savolainen, joka saa tutkittavakseen tämän murhan, joka aluksi on olevinaan tapaturma. Alkaa selvitä yhtä sun toista. Hannun täytyy myös ottaa asiakseen se, mikä hänen työpariaan Siru Hakalaa vaivaa, kun tämä käyttäytyy hiukan omituisesti. Sitten on vielä koira, Redi, joka tulee Savolaisille hoitoon, kun sen isäntä joutuu sairaalaan. Liikuttavan ihanaa kuvausta vanhan koiran ja ihmisen tutustumisesta.

Annika Eronen osaa kertoa tarinaa niin, että lukija on heti otteessa. Pidin tavattomasti tyylistä, jossa on myös pieniä huumorikohtia, mutta erityisesti siitä, että mitään en voinut etukäteen arvata.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...