Harri Taskinen: Alvar Aalto : muotoja ja tarinoita

Osta kirja itsellesi

Tässä kirjassa todella on muotoja ja tarinoita. Harri Taskinen on koonnut kaiken oleellisen Alvar Aallosta tähän opukseen, jonka jaksaa kuka tahansa lukea, sillä tekstiä on vähän, kuvia paljon.

Kirja etenee kronologisesti ja kertoo perheestä, mutta enemmän Alvar Aallon suunnittelemista kohteista. Niitä riittää, niin meillä kuin muualla. Merkittävimmistä kohteista on upeat kuvat ja niin kuin aina, kuvat kertovat enemmän. Vuosiluvuttain edetään ja kerrotaan, mitä milloinkin suunniteltiin ja mikä jäi ”eloon”. Tuttuja ja vähemmän tuttuja rakennuksia ja esineitä tulee joka sivulta vastaan. Itse innostuin oven kahvoista! Lampuistakin oli mielenkiintoinen juttu; Alvar Aallon suunnittelemasta lampusta (Mehiläispesä) oli maksettu huutokaupassa 23 000 euroa.

Harri Taskinen sanoo kirjan olevan hänen oma taideteoksensa, koska on saanut valita sinne kuvat ja viimeistellä sivuja. Jokainen sivu on erilainen ja antaa paljon. Joillakin sivuilla on myös QR-koodeja, joilla pääsee hakemaan lisää infoa. Tämän tyylisiin ”taideteoksiin” tutustuisi useimminkin.

Voisin jotenkin kuvitella, että tätä kirjaa voisi suositella nuorillekin, sillä niin olisi helppoa saada tietoa ja heille QR-koodinkin käyttö on tutumpaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...