Roger Zelazny: Amberin yhdeksän prinssiä : Amberin kronikat 1

Amberin yhdeksän prinssiä

Osta kirja itsellesi

Jälleen kerran Vaskikirjat paikkaa suomennosten aukkoja. Roger Zelaznylta on aiemmin suomennettu vain välityöksikin luonnehdittu Kujanjuoksu. Parhaiten Zelazny kuitenkin tunnetaan Amber-kirjoistaan, joita on ilmestynyt kaksi viiden kirjan jatkumoa. Vaskikirjojen tarkoitus on julkaista ainakin ensimmäinen, parempana pidetty viiden kirjan sarja.

Kirja alkaa, kun Carl Corey herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Hämmästyttävän nopeasti toipuva Corey saa pian selville viitteitä todellisesta olemuksestaan: hän on prinssi Corwin, yksi Amberin yhdeksästä prinssistä. Kaikki yksityiskohdat eivät ole kohdallaan, mutta Corwin tietää, että nimenomaan hänen kuuluisi istua Amberin valtaistuimella.

Alkaa siis vauhdikas seikkailu, kun Corwin jahtaa Amberin valtaistuinta, omaa muistiaan ja menneisyyttään ja veljiään. Kirjan maailma on kiehtova: Amber on ainoa oikea todellisuus, josta kaikki muut ovat vain varjoja. Prinssit pystyvät manipuloimaan varjomaailmoja jossain määrin, joten jos jokin on kuviteltavissa, se on mahdollista.

Lopputuloksena on nopeatempoinen, reippaasti etenevä tarina, joka on täynnä juonittelua, selkäänpuukotusta ja avointa sotaa. Kirjan otteessa on kovaksikeitetyn dekkarin tuntua. Ensimmäinen osa viidestä kun on kyseessä, tarina jää tietysti pahasti kesken — seuraava osa, Avalonin luodit, on onneksi jo julkaistu suomeksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...