Roger Zelazny: Amberin yhdeksän prinssiä

Amberin yhdeksän prinssiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jälleen kerran Vaskikirjat paikkaa suomennosten aukkoja. Roger Zelaznylta on aiemmin suomennettu vain välityöksikin luonnehdittu Kujanjuoksu. Parhaiten Zelazny kuitenkin tunnetaan Amber-kirjoistaan, joita on ilmestynyt kaksi viiden kirjan jatkumoa. Vaskikirjojen tarkoitus on julkaista ainakin ensimmäinen, parempana pidetty viiden kirjan sarja.

Kirja alkaa, kun Carl Corey herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Hämmästyttävän nopeasti toipuva Corey saa pian selville viitteitä todellisesta olemuksestaan: hän on prinssi Corwin, yksi Amberin yhdeksästä prinssistä. Kaikki yksityiskohdat eivät ole kohdallaan, mutta Corwin tietää, että nimenomaan hänen kuuluisi istua Amberin valtaistuimella.

Alkaa siis vauhdikas seikkailu, kun Corwin jahtaa Amberin valtaistuinta, omaa muistiaan ja menneisyyttään ja veljiään. Kirjan maailma on kiehtova: Amber on ainoa oikea todellisuus, josta kaikki muut ovat vain varjoja. Prinssit pystyvät manipuloimaan varjomaailmoja jossain määrin, joten jos jokin on kuviteltavissa, se on mahdollista.

Lopputuloksena on nopeatempoinen, reippaasti etenevä tarina, joka on täynnä juonittelua, selkäänpuukotusta ja avointa sotaa. Kirjan otteessa on kovaksikeitetyn dekkarin tuntua. Ensimmäinen osa viidestä kun on kyseessä, tarina jää tietysti pahasti kesken – seuraava osa, Avalonin luodit, on onneksi jo julkaistu suomeksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...